Lázár: Nem létezik olyan ember, akitől én megijednék vagy félnék

Másolás

Vágólapra másolva

Elmentünk egy napra a választókerületébe Lázár Jánossal, a Fidesz Csongrád megyei országgyűlési képviselőjével, aki noha a kormányzásból 2018-ban kivonult – egyesek szerint inkább kiesett –, ma kormánybiztosként mégis gigantikus vidéki projekteket felügyel. A Telex stábja Lázárral bejutott a mezőhegyesi ménesbirtok különböző egységeibe, valamint a Hódmezővásárhelyt Szegeddel összekötő tramtrain elkészült városi vonalára is, ahol már javában folyik a tesztüzem az őszi átadás előtt. A hosszú találkozás lehetőséget adott ugyanakkor arra, hogy olyan kérdéseket is feltegyünk egy fideszes politikusnak, amelyekre évek óta nem volt lehetőség a magyar politikai nyilvánosság szűkre szabott keretei között.

Ha fontosnak tartja a független sajtót, kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Lázárral a kormánybiztosként felügyelt birtokon töltött órák alatt nemcsak a látványos mintaprojektjeiről, hanem ezekről a kérdésekről is szó esett:

  • Bán-e kijelentéseket vagy döntéseket, és hogy büntetve érzi-e magát 2018 óta: „Az ember nem tudja megúszni, hogy ne fizesse meg a mondatainak, vagy a döntéseinek az árát.”
  • Hogy miért is hívta meg végül a Telexet Mezőhegyesre: „A stílus és a brand mindig a legfontosabb, és azt mindig építeni kell.”
  • Kérdeztük személyes terveiről és az ellenzékről: „Az a baj, hogy az ellenzék semmi másról nem szól, csak arról, hogy ne Orbán Viktor vagy ne Lázár János. De hogy másnak mi van, arra nincs válaszuk.”
  • A nagyvárosok és a főváros elvesztéséről, amit súlyos csapásnak tart: „Budapestet a kormány fejlesztette 2010 és 2019 között, és nem Tarlós István, ezt mindenki tudja.”
  • De megkérdeztük a 2014-es Origo-ügyről is, így Lázár elmondta, szerinte mi nem igazolja, hogy miatta váltották le annak idején a portál éléről Sáling Gergő főszerkesztőt: „Azóta a nemzeti oldal még rengeteg platformba tette be a kezét, meg a lábát. Tehát nem az Origo volt a célpont, csak.”
  • Szó esett a fideszes politikusok korrupciógyanús ügyeiről, így például Simonka Györgyről, akivel szerinte „nem az a probléma, hogy itt van, hanem hogy idekerült. Mármint hogy közénk került.”
  • Lázár a párttársai és saját vitatott ügyeiben ugyanakkor állítja: „Nem létezik olyan ember, akitől én megijednék vagy félnék. És állok bármilyen elszámoltatás vagy bármilyen vizsgálat elé.”
  • A beszélgetés során kiderült az is, a politikus Mészáros Lőrinc vagyonosodását „támadási felületnek” látja, de védhetőnek is, mert szerinte az, hogy a nemzeti erőforrások nemzeti kézbe kerüljenek, egy helyes irány.

Ha viszont ezt a – ha nem is egész estés – mozit most nincs ideje megnézni, kattintson ide a videó pár perces összefoglalójáért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!