Várkonyi Andrea alkalmazottja: Andi mindig kedves

2023. február 16. – 11:47

Másolás

Vágólapra másolva

„Miért kell dolgoznia?”

– erre a pofonegyszerű kérdésre kereste a választ a Story magazin legfrissebb száma Várkonyi Andreával kapcsolatban. A lap cikke elöljáróban annyit közöl Mészáros Lőrinc feleségének „új életéről”:

„egyrészt mesebeli, másrészt dolgos”.

Azt írják, manapság ritkán jelenik meg Várkonyiról fotó, de akkor az újságok mindig beárazzák a ruháit. Így volt ez a múlt héten is, amikor Mészárossal kilátogattak a Hungexpóra egy nemzetközi kiállításra, ahol a Hvg információi szerint közel egymillió forintot érő Louis Vuitton ruhában jelent meg. (A Hvg múlt heti cikkében meg is lehet nézni a ruhát, a fotón Vida Józseffel, Semjén Zsolttal és Kovács Zoltánnal kvaterkázik Várkonyi, akinek éppen átad egy plüssmadárkát a mellette dzsekiben ülő közpénzcézár, Mészáros Lőrinc.)

A Story viszont most kiderített pár infót Várkonyi dolgos hétköznapjairól is. „Rendszeresen bejár” dolgozni, írják, „maradt az a dolgozó nő, aki azelőtt volt, hogy férjhez ment Mészáros Lőrinchez”.

„Férjhez mentem, családom van, és elmondhatom, hogy sosem kapaszkodtam senkibe, sosem voltam rászorulva mások segítségére. Rengeteget tanultam, dolgoztam, a saját erőmből jutottam el oda, ahol most tartok” – mondta korábban az új életéről.

A Story magazin mostani számában kedves, dupla oldalas cikk szól Várkonyi Andreáról – Fotó: Bozzay Balázs / Telex
A Story magazin mostani számában kedves, dupla oldalas cikk szól Várkonyi Andreáról – Fotó: Bozzay Balázs / Telex

Reklámügynökséget alapított, nyelveket tanult, közgazdász diplomát szerzett, és „pszichológiát tanult az egyetemen” – írják. Majd könyvet írt „És ezt lehet? Jogod van jól lenni” címmel. (Kritikánk itt olvasható a könyvről.) Az ügynöksége egy, a Mészáros-csoport tulajdonában lévő Andrássy úti villában működik. Egyik munkatársa így jellemezte most a Storynak:

„Andi sokat bejár, reggel érkezik, és dolgozik, amíg szükség van rá. A legjobb szakemberekkel vette körbe magát. Ő a főnök, de nem játssza meg magát, nincsenek allűrjei, mindig kedves. Egy a többiek közül, aki odafigyel a jó munkakörülményekre, a jó hangulatra is, pszichológusként tudja, ez utóbbi mennyire fontos a hatékonyság szempontjából. Az értekezleteken is szívesen részt vesz, ad a kollégái véleményére, igencsak kedvelik őt” – mesélte a neve elhallgatását kérő alkalmazott, kolléga, aki azt is mondta, hogy az Andrássy úti irodában gyakran feltűnik a férj, azaz Mészáros Lőrinc is, aki „szintén barátságos ember hírében áll.”

„Nem tudhatja, ki mennyire őszinte”, emiatt kicserélődött a baráti köre

A rejtélyes alkalmazott beszélt arról is, hogy Várkonyiban van némi távolságtartás, de ez teljesen érthető, hiszen „az ország leggazdagabb emberének” felesége – írja a bulvárlap. „Nem tudhatja, ki mennyire őszinte. Emiatt cserélődhetett ki a baráti társasága is…”

Tavaly októberben írtuk meg, hogy Várkonyi Andrea is beszállt Mészáros Lőrinc tevebizniszébe, tulajdonos lett a Mészáros Agro Kft.-ben, amely fő tevékenysége szerint gabonaféle, hüvelyes növény, olajos mag termesztésével foglalkozik, de van egy ritka tevékenységi köre is, a teve, teveféle tenyésztése.

Ezzel az EKHO Belvedere nevű cég után már a második Mészáros-cégben lett tulajdonos, de tavaly november óta tagja a kormányközeli TV2 Média Csoport igazgatóságának is. A Whitedog Media Kft. nevű reklámcégéből korábban több száz millió forint osztalékot vett ki.

Várkonyi 2021-ben ment hozzá Mészáros Lőrinchez, aki Magyarország egyik leggazdagabb embere, Orbán Viktor gyerekkori barátjaként és bizalmasaként becslések szerint több száz milliárdos vagyonnal rendelkezik.

Várkonyi és Mészáros esküvőjéről helyszíni riportban is beszámoltunk, már amennyire a körülmények engedték, az álomesküvőn a vendégek modern és klasszikus fogások közül is választhattak, volt például fésűkagyló-wakamé, homár crème fraîche és karcagi birkapörkölt is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!