Itt szívesen lennék német nyugdíjas, ezen a La Mangán – Schadl a spanyolországi ingatlanáról

2023. február 2. – 08:42

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részleteket közölt a Blikk a Schadl-sorozatból: a felvételeken a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke egy barátjával beszélget arról, hogy elment átvenni egy lakást Spanyolországba, ahová akár majd szívesen látja a beszélgetőpartnerét is egy pár napra. „Csak nézelődünk ott, elkajálgatunk. Kis tenisz, kis golf, kis kurva anyja” – fogalmaz a felvételen Schadl.

Az ellene és társai ellen folyó nyomozás során az illetékes szervek számba vették, hogy Schadl és felesége 2016 és 2021 között hol és milyen ingatlant vett, és mennyiért. A Blikk szerint összesen 775 millió forintos összegről van szó.

Közöttük van ez a spanyolországi ingatlan is, amiért a nyomozati anyagok szerint 35 millió forintot fizetett. A felvételen Schadl arról is beszél, hogy ha „teli árban” vették volna, „akkor is egy olyan lakás, mint a miénk, az közvetlen vízparti, előtte három darab medence, két darab jacuzzi, maga a tenger, teniszpálya tartozik hozzá, mélygarázs alatta, tehát normál körülmények, három szoba, két fürdő, egy terasz. Akkor is kétszázezer euróról beszélünk. Az hetvenmillió forint. Azt hol veszel ilyet Pesten?”

Később Schadl azt is mondja, hogy „itt szívesen lennék német nyugdíjas ezen a La Mangán.”

Amikor beszélgetőtársa azt mondja, ha már ilyen jók ott a kilátások, akkor az ember inkább már vesz egy ilyet kint, keres egy kis pénzt, és háromhavonta hazajön egy hónapra, „möghallgatja a hülyeségeket, azt elmegy vissza, nem?”. „Így van” – mondja rá Schadl.

A sorozat korábbi részei:

  1. Milyen biztosítás, milyen széf? – Schadl rokonai belezavarodtak a virágnyelvbe
  2. Varga Judit feljelentésével fenyegetőzik az egyik végrehajtó, mondja a lehallgatott beszélgetésen Schadl
  3. Tudunk beszélni egy tíz percet jó miniszter asszonnyal? – kérdezi Schadl Völnertől
  4. Hogyan oldjuk meg okosba', ha a teraszunkat csak két láb tartja?

A Schadl-Völner üggyel a 24.hu is foglakozott csütörtökön: azt írták, Völner Pál a végrehajtói kar elnökétől terhelő adatokat szeretett volna szerezni a Jobbik képviselőjéről, Nunkovics Tiborról, hogy azt felhasználja a választási kampányban. Eredetileg Völner indult volna az esztergomi központú választókerületben a jobbikos jelölt ellen, de a vádemelés után Erős Gábor esztergomi alpolgármestert indította inkább helyette a Fidesz.

A lap által megismert nyomozati anyagok alapján Völner Pál azzal szerette volna besározni a kilakoltatások ellen kiálló politikai riválisát, hogy jogosult volt ingatlanárverésen részt venni, így kilakoltatásban közreműködni. De végül Nunkovics nem vett részt ilyesmin, ráadásul, mint a 24.hu-nak elmondta, a rendszerbe csak azért regisztrált, mert a Nemzeti Földügyi Központ ellen jogerősen megnyert per kapcsán szeretett volna adatokat kapni.

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár ellen. A vádirat szerint Schadl a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökeként 2021 júliusáig legalább 83 millió forint kenőpénzt juttatott Völnernek, aki ezért az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását az őt vesztegető személy érdekeinek megfelelően gyakorolta.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy – beismerés esetén – Schadl Györgyöt 10 év, míg Völner Pált 8 év börtönbüntetésre, 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetésre, továbbá mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra ítélje a bíróság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!