Hogyan oldjuk meg okosba', ha a teraszunkat csak két láb tartja?

2023. január 26. – 06:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Schadl–Völner-ügy lehallgatott hívásainak negyedik részével jelentkezett a Blikk csütörtökön. Ezúttal egy jogellenes használatbavételi engedély kiadásának folyamatába nyújtanak betekintést a szövegfoszlányok.

Schadlék nyaralójáról van szó, amit alaposan átalakítottak. A felújítás lassan haladt, minden egyre drágább lett, de nem csak ez volt a gond: a túlépítés miatt nem engedik majd használatba venni a házat. L., a kivitelező jelezte, hogy „a teraszt gyakorlatilag a ház tartja. Nem négy lábon áll, hanem kettőn”. Schadl válasza erre az volt, hogy „kijönnek, négy lábon lévő valami kis szar fogja tartani a teraszt. Az kerüljön fel a térképre. Aztán hogy azt később beépítem vagy nem, az az én dolgom.”

A nyaraló a Google 2021 májusában készült utcaképén – Fotó: Google Street View
A nyaraló a Google 2021 májusában készült utcaképén – Fotó: Google Street View

A felvétel szerint Schadl akár egymilliót is rászánt volna arra, hogy rendben legyenek a dolgok, de egy „ötössel” vagyis ötszázezerrel kezdtek. A dolgok végül majdnem rendben lettek, mert az engedélyt megadták, de aki intézte (P. B.), azt kirúgták, és a lehallgatások nyomán ő lett az ügy egyik vádlottja.

A sorozat korábbi részei:

  1. Milyen biztosítás, milyen széf? – Schadl rokonai belezavarodtak a virágnyelvbe
  2. Varga Judit feljelentésével fenyegetőzik az egyik végrehajtó, mondja a lehallgatott beszélgetésen Schadl
  3. Tudunk beszélni egy tíz percet jó miniszter asszonnyal? – kérdezi Schadl Völnertől

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár ellen. A vádirat szerint Schadl a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökeként 2021 júliusáig legalább 83 millió forint kenőpénzt juttatott Völnernek, aki ezért az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását az őt vesztegető személy érdekeinek megfelelően gyakorolta.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy – beismerés esetén – Schadl Györgyöt 10 év, míg Völner Pált 8 év börtönbüntetésre, 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetésre, továbbá mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra ítélje a bíróság.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!