Másodfokon folytatódik az emberölés áldozatává vált VV Fanni ügye

2023. január 31. – 09:40

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyész benyújtotta a súlyosbításra irányuló fellebbezését a Fővárosi Ítélőtáblára, így másodfokon folytatódik a Való Világból ismertté vált Novozánszki Fanni emberölési ügye – derül ki az ügyészség közleményéből. Ahogy arról korábban részletesen írtunk, a Való Világ 7. szériájából ismert Novozánszki Fanni 2017 novemberében azzal került be a hírekbe, hogy gyanús körülmények között eltűnt otthonából, majd egy hónappal később édesanyja már úgy nyilatkozott, hogy lánya meghalt, a rendőrség pedig megerősítette, hogy emberölés miatt nyomoznak. A 24 éves nő eltűnése után pár nappal egy dunaújvárosi férfire, a volt MSZP-s dunaújvárosi képviselőjelöltre, B. Lászlóra terelődött a gyanú.

A vádirat szerint B. László 2017. november 20-án az ölében lecipelte Fannit a lány lakásából a ház mélygarázsába, majd a bőröndjével együtt az ott parkoló bérautója hátsó ülésére helyezte őt, aztán elhajtott a kocsival. A biztonsági kamera felvétele alapján a szakértők azóta sem tudták megállapítani, hogy a felvételen látható lány abban a pillanatban ájult volt-e, vagy akkor már halott.

Az ügyészség 2019 végén nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a férfi ellen, a vád szerint B. László állandó munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, költekező életmódja miatt viszont pénzre volt szüksége, ezért elhatározta, hogy a valóságshow-ból ismert nőtől szerez. Miután olyan súlyosan bántalmazta a nőt, hogy az belehalt sérüléseibe, a holttestet Szalkszentmártonnál a Dunába dobta.

A férfi az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét, ezért a Fővárosi Törvényszék 2020. január 7-én első fokon kezdte tárgyalni a büntetőügyet. B. László mindvégig azt állította, hogy közös barátjuk, B. Erika jóvoltából, üzleti célból került kapcsolatba Fannival. Reklámarcnak szerette volna megnyerni, ezért tervezett egy találkozót a lánnyal. Állítása szerint 2017. november 20-án B. Erika hívta VV Fanni lakáshoz, mondván: Fanni túlitta és túlszívta magát, segíteni kellene neki.

A férfi a bíróságon többször is azt mondta, azért nem hívott mentőt, és azért ment el Fannihoz, mert nem akarta, hogy a kábítószer-használat miatt bajba kerüljön. Állítása szerint miután elhajtott a lakóparkból, 800 méterrel odébb, a Rákos-patak partjánál átadta Fannit két férfinak, akikről úgy tudta, segítenek majd, hogy a lány jobban legyen.

A férfit később poligráfos vizsgálat alá vetették, az egyik tárgyaláson pedig FBI-ügynökök segítségével döntötték meg az alibijét. A Fővárosi Törvényszék júliusban első fokon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a férfit, de az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, az ügyész a feltételes szabadságra bocsátás későbbi időpontban történő meghatározásáért fellebbezett.

A vádlott a másodfokú büntetőeljárás befejezését letartóztatásban várja – közölte az ügyészség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!