Első fokon életfogytiglanit kapott a VV Fanni megölésével vádolt férfi

2022. július 13. – 10:52

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Törvényszék szerdán bűnösnek találta B. Lászlót emberölés bűntettében, ezért őt első fokon életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték – írja a 24.hu. B. Lászlót azzal vádolják, hogy ő ölte meg a Való Világ műsorban ismertté vált Novozánszki Fannit. A Blikk információi szerint B. László az ítélethirdetés után szinte azonnal fellebbezést nyújtott be.

A Való Világ 7. szériájából ismert Novozánszki Fanni a műsor után hiába igyekezett a médiában elhelyezkedni, pár modellszerződésen kívül nem jutott előrébb. 2017 novemberében azzal került be a hírekbe, hogy gyanús körülmények között eltűnt otthonából. Egy hónappal később édesanyja már úgy nyilatkozott, hogy lánya meghalt, a rendőrség pedig megerősítette, hogy emberölés miatt nyomoznak.

A 24 éves nő eltűnése után pár nappal egy dunaújvárosi férfire, a volt MSZP-s dunaújvárosi képviselőjelöltre, B. Lászlóra terelődött a gyanú. A vádirat szerint B. László 2017. november 20-án az ölében lecipelte Fannit a lány lakásából a ház mélygarázsába, majd a bőröndjével együtt az ott parkoló bérautója hátsó ülésére helyezte őt, aztán elhajtott a kocsival. A biztonsági kamera felvétele alapján a szakértők azóta sem tudták megállapítani, hogy a felvételen látható lány abban a pillanatban ájult volt-e, vagy akkor már halott.

Az ügyészség 2019 végén nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a férfi ellen. A vád szerint B. László állandó munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, költekező életmódja miatt viszont pénzre volt szüksége, ezért elhatározta, hogy a valóságshow-ból ismert nőtől szerez. Miután olyan súlyosan bántalmazta a nőt, hogy az belehalt sérüléseibe, a holttestet Szalkszentmártonnál a Dunába dobta. A vádlott az előkészítő ülésen nem ismerte el bűnösségét, ezért a Fővárosi Törvényszék 2020. január 7-én első fokon kezdte tárgyalni a büntetőügyet.

B. László mindvégig azt állította, hogy közös barátjuk, B. Erika jóvoltából, üzleti célból került kapcsolatba Fannival. Reklámarcnak szerette volna megnyerni, ezért tervezett egy találkozót a lánnyal. Állítása szerint 2017. november 20-án B. Erika hívta VV Fanni lakáshoz, mondván: Fanni túlitta és túlszívta magát, segíteni kellene neki.

A vádlott a bíróságon többször is azt mondta, azért nem hívott mentőt, és azért ment el Fannihoz, mert nem akarta, hogy a kábítószer-használat miatt bajba kerüljön. Állítása szerint, miután elhajtott a lakóparkból, 800 méterrel odébb, a Rákos-patak partjánál átadta Fannit két férfinak, akikről úgy tudta, segítenek majd, hogy a lány jobban legyen.

Az emberöléssel gyanúsított férfit VV Fanni eltűnése után tíz nappal, 2017. november 30-án poligráfos vizsgálatnak vetették alá a nyomozók. A műszer több esetben is úgynevezett szignifikáns megtévesztési szándékot valószínűsítő reakciót rögzített.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!