VV Fanni-ügy: a gyilkossággal vádolt férfi szerint a nő már bódult volt, mikor ő felment a lakására

2022. február 11. – 14:27

VV Fanni-ügy: a gyilkossággal vádolt férfi szerint a nő már bódult volt, mikor ő felment a lakására
Dr. Farkas Gabriella bíró a Fővárosi Törvényszék tárgyalásán 2022. február 3-án – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Tanúvallomások felolvasásával és különféle bizonyítási iratok felolvasásával folytatódott a Való Világ műsorban ismertté vált Novozánszki Fanni ügye a Fővárosi Törvényszéken, ahol gyilkosság miatt indult büntetőeljárás.

A bíróság felolvasta Fanni apjának vallomását, ő volt az, aki bejelentette a lánya eltűnését a rendőrségen. A férfi szerint a lánya eltűnése előtt nagyjából két héttel cserélt zárat a lakása ajtaján, azért, mert félt, hogy „az ember, akit ő nem szeret, ne tudjon bemenni”.

A vádlott kocsijában egy kötelet is találtak, amin megtalálták Fanni vérét. A férfi erről azt mondta, bár valóban bedobott egy bevásárlószatyrot a kocsijába, arról fogalma sem volt, hogy abban a zacskóban egy húszméteres kötél volt. A bíróság ehhez felolvasta a vádlott nagyapjának vallomását is, eszerint a nagyapa a bizonyítékként lefoglalt kötélben felismerte a saját kötelét, mint mondta, „igen, felismerem a kötelet, én kötöttem rá a hurkot”. A vádlott erre úgy reagált a bírónak, szerinte egy fekete-fehér képről egy fiatalabb ember sem ismerné fel a saját kötelét, nemhogy a nyolcvan éves nagyapja. Kiderült, a kép egyébként színes.

A kötélen a vér mellett Fanni türkizkék felsőjéről is találtak fémszálakat. A vádlott erre úgy reagált, neki van egy kék futókesztyűje, azok a fémszálak akár arról is lehetnek. A bíró erre azt mondta, a kék és a türkizkék között elég nagy a különbség.

Az is újra felmerült, hogy a vádlottnak anyagi gondjai voltak, folyamatosan kért kölcsön ismerőseitől, aktuális barátnőitől. Egy barátjától 2017. november 20-án egymillió forintot akart kölcsönkérni. Eddig a napig kellett volna a vádlottnak visszafizetnie a kocsija bérleti díját, és ezen a napon tűnt el Fanni is. És ugyanezen a napon a vádlott felment Fanni lakására is, állítása szerint azért, hogy egy közös projektről beszéljenek. B. László erre úgy reagált, nem kölcsön akart kérni, hanem pont neki tartoztak egymillió forinttal. Ebből szerinte aznap megkapott négyszázezer forintot, így szerinte ez bizonyítja, hogy nem pénzért, vagyoni haszonszerzés miatt ment fel a nőhöz, akinek a prostitúcióból milliói voltak.

A vádlott szerint Fanni már bódult állapotban volt, mire ő maga odaért a megbeszélésre. A bíró erről azt mondta, nem érti, ha a nő egy megbeszélésre készült, akkor miért szívott volna be annyira, hogy alig legyen magánál.

Sohasem került elő a holttest

A Való Világ 7. szériájából ismert Novozánszki Fanni a műsor után escortként és erotikus modellként hirdette szolgáltatásait. 2017 novemberében azzal került be a hírekbe, hogy gyanús körülmények között eltűnt otthonából. Egy hónappal később anyja már úgy nyilatkozott, hogy lánya meghalt, a rendőrség pedig megerősítette, hogy emberölés miatt nyomoznak.

Novozánszki Fanni – Fotó: RTL Klub
Novozánszki Fanni – Fotó: RTL Klub

A 24 éves nő eltűnése után pár nappal egy dunaújvárosi férfira, a volt MSZP-s dunaújvárosi képviselőjelöltre, B. Lászlóra terelődött a gyanú. Bár Fanni holtteste máig nem került elő, az ügyészség 2019 végén nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat a férfi ellen. A vád szerint B. László állandó munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, költekező életmódja miatt viszont pénzre volt szüksége, ezért elhatározta, hogy a valóságshow-ból ismert nőtől szerez. Miután olyan súlyosan bántalmazta a nőt, hogy az belehalt sérüléseibe, a holttestet Szalkszentmártonnál a Dunába dobta.

B. László a nyomozás alatt több vallomást tett, a bíróságon ahhoz a verzióhoz ragaszkodott, hogy az ő feladata 2017. november 20-án csak annyi volt, hogy az eszméletlen nőt átadja két másik férfinak, akiket egyébként nem ismert, így azonosítani sem tudná őket.

A korábbi tárgyalásokon a bíró felolvasott egy szakértői véleményt a vádlottról. Ez alapján a férfi aktív, lendületes, határozott életvezetésű ember, de kifejezetten beszűkült, indulatvezérelt személynek tűnik, alkalmazkodási, beilleszkedési zavar jeleit mutatja. Az elemzés markáns szexuális elhajlást is kimutatott, ami feltételezheti az adott cselekmény szexuális motivációját. Elhallgatott információk a háttérben egyértelműen észlelhetők, áll a szakvéleményben.

A férfit poligráffal is meghallgatták korábban, ami bejelzett, amikor arra kérdeztek rá nála, hogy a nőt a Dunában rejtették-e el. Úgynevezett szignifikáns megtévesztési szándékot valószínűsítő reakciót rögzítettek a szakemberek akkor is, amikor arra kérdeztek rá, hogy a nőt megfojtották-e. Előtte a vádlott helyszíni tárgyaláson mutatta meg, szerinte hol adta át Novozánszki Fannit két „problémamegoldó embernek”. Több tárgyaláson is felmerült, hogy a vádlott közvetlenül a nő eltűnése előtt és után az interneten például ezekre a szavakra keresett rá: bódítószerek, vízi hulla, vízi halott, VV Fanni, autó nyomkövetés; számtalan szexoldalt is látogatott, de a magyar rendőrség honlapját is böngészte, körözött személyekkel kapcsolatos információkat olvasott. Rákeresett arra is, melyik országokból nincs kiadatás Magyarországnak.

B. László a Fővárosi Törvényszéken a 2022. február 3-i tárgyaláson – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
B. László a Fővárosi Törvényszéken a 2022. február 3-i tárgyaláson – Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex

Kiderült az is, hogy Fanni eltűnése után valaki belépett a nő emailfiókjába, és onnan üzenetet küldött egy címre, a levélben pedig mindössze egy férfi névjegye szerepelt. Az érintett férfi a bíróságon azt mondta, egy masszázshirdetés apropóján ismerkedett meg a nővel, aztán ez „más kategóriába váltott át”, de fogalma sincs, ki és miért küldhette el az ő névjegyét emailben Fanni fiókjából valakinek. Minderről egy rendőr azt vallotta, nem emlékszik arra, a rendőrség miért nem fektetett nagyobb hangsúlyt erre.

Egy másik tárgyaláson pedig FBI-ügynökök segítségével döntötték meg a VV Fanni meggyilkolásával vádolt férfi alibijét. A két speciálisan kiképzett amerikai ügynök visszamenőleg elemezte a férfi mobiljának cellainformációit és informatikai adatait, így pontosították a magyar szakértő megállapításait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!