Medvebőrt találtak a Völner–Schadl-ügy egyik vádlottjánál

2023. január 26. – 12:11

Másolás

Vágólapra másolva

A házkutatás során preparált medvebőrt találtak a Völner–Schadl-ügy egyik alacsonyabb rendű vádlottjánál, és mivel ilyen trófeát csak megfelelő igazolással lehet tartani, a tulajdonos pedig a helyszínen nem tudott papírt mutatni a jogszerű körülményekről, az ügyészség lefoglalta a medvebőrt, és nyomozást indított természetkárosítás bűntette miatt, írja az Rtl.hu.

Információik szerint az ügy még mindig folyamatban van, az ügyészség ezt a nyomozást leválasztotta a Völner–Schadl-ügyről, és áthelyezte a Készenléti Rendőrséghez, várhatóan tárgyalást is tartanak majd róla.

„Vicc ez az egész” – mondta a medvebőr tulajdonosa, akinek a Völner–Schadl-ügyben felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést ajánlott az ügyészség.

A Központi Nyomozó Főügyészség korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot Schadl György és 21 társa – köztük Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár ellen. A vádirat szerint Schadl a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökeként 2021 júliusáig legalább 83 millió forint kenőpénzt juttatott Völnernek, aki ezért az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását az őt vesztegető személy érdekeinek megfelelően gyakorolta.

Az ügyészség azt indítványozta, hogy – beismerés esetén – Schadl Györgyöt 10 év, míg Völner Pált 8 év börtönbüntetésre, 200, illetve 25 millió forint pénzbüntetésre, továbbá mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra ítélje a bíróság.

Az ügy lehallgatott hívásait a Blikk kezdte el kiszivárogtatni, a negyedik részt csütörtökön közölték, ebben Schadlék nyaralójának átalakításáról van szó.


A sorozat korábbi részei:

  1. Milyen biztosítás, milyen széf? – Schadl rokonai belezavarodtak a virágnyelvbe
  2. Varga Judit feljelentésével fenyegetőzik az egyik végrehajtó, mondja a lehallgatott beszélgetésen Schadl
  3. Tudunk beszélni egy tíz percet jó miniszter asszonnyal? – kérdezi Schadl Völnertől
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!