Már óriásplakátokon hirdeti a kormány, hogy a magyarok 97 százaléka nemet mondott a szankciókra

2023. január 24. – 15:21

Másolás

Vágólapra másolva

Már meg is jelentek az utcákon a nemzeti konzultáció eredményét hirdető óriásplakátok, a kormány az alábbi mondattal kezdte el kitapétázni az országot:

„A magyarok döntöttek: 97 % NEM a szankciókra”.

A nemzeti konzultációban egyébként nem az összes magyar 97 százaléka mondott nemet a szankciókra, azt ugyanis összesen 1,4 millióan töltötték ki. Igaz, az ő körükben valóban elsöprő győzelmet arattak a nemek.

Egy fokkal talán árnyaltabb képet adott a magyar közvéleményről az Eurobarométer nyári közvélemény-kutatása. Ennek az lett az eredménye, Magyarországon a megkérdezettek 72 százaléka támogatja az EU gazdasági szankcióit, és csak 22 százalék ellenzi.

A konzultáció eredményét egyébként nem vette annyira komolyan az Európai Bizottság. Amikor rákérdeztek, a Bizottság szóvivője, Peter Stano csak annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy „tudomásul vettük a magyarországi konzultáció eredményét és a nagyon alacsony részvételt is”.

A konzultáció technikai költségei meghaladták a 2,7 milliárd forintot, erre még rájön a marketing, a konzultáció hirdetése óriásplakátokon, tévében, online és nyomtatott sajtóban – a közzétett elszámolásból nem derült ki, hogy ezek mennyibe kerültek. A konzultációhoz kapcsolódó hírhedt „bombás” plakátkampány nem mindenki tetszését nyerte el, erről videót is forgattunk.

Arról, hogy miért szereti a kormány ennyire a nemzeti konzultációkat, ebben a cikkben írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!