Ugyanaz a vadász lőtte ki a margitszigeti vaddisznót, akinek a tavalyi budai vaddisznókilövéséből rendőrségi ügy lett

2023. január 20. – 07:40

Másolás

Vágólapra másolva

Január 4-én bukkant fel a fővárosi Margitszigeten egy szabadon bóklászó vaddisznó, amit a délutáni órákban kilőttek. Az állatot egy vadász a Duna-parton három lövéssel lőtte ki, a tetem a Pest felőli oldalon elmerült a folyóban – közölte akkor a rendőrség.

A 24.hu most arról ír: ugyanaz a vadász lőtte ki a margitszigeti vaddisznót, akinek tavaly nyári budai vaddisznóölése után nyomoz a rendőrség. A lapnak L. Pál megerősítette, hogy valóban őt hívták ki a margitszigeti esethez is.

Mint akkor lapunk is megírta, június 1-jén több vaddisznót is kilőttek a Szilágyi Erzsébet fasoron, a Szent János Kórház közelében, méghozzá a villamoson utazók szeme láttára.

A XII. kerületi önkormányzat már másnap feljelentést tett az ügyben, mondván: a fegyverhasználat veszélyeztette a környéken tartózkodó, illetve közlekedő személyek, közöttük gyermekek életét és testi épségét, valamint a vagyonbiztonságot is. „A reggeli órákra, a munkanapra, illetve tanítási napra tekintettel a környéken sok járókelő, tömegközlekedéssel, járművel utazó személy, több gyermek tartózkodott, a lövéseket az ő közvetlen közelükben adták le” – indokoltak.

L. Pál arról az esetről akkor lapunknak azt mondta: „Ebben a döntési helyzetben nem lehetett volna mást csinálni. A jogszabályok egyébként is tiltják, hogy befogjuk, élve szállítsuk, valahova elvigyük és elengedjük a vaddisznókat.” A 24.hu-nak most a margitszigeti eset kapcsán is azt mondta: „nem volt alternatíva, csak a kilövés jöhetett szóba”.

A nyomozás foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatás nem történt

– válaszolta most a 24.hu kérdésére a BRFK, miután a lap rákérdezett, mi lett a következménye annak a feljelentésnek. A nyomozás egyébként azért folyik, mert „a lövés körülményeivel összefüggésben felmerült, hogy a foglalkozási szabályokat nem teljeskörűen tartották be”. Figyelemre méltó azonban, hogy az eljárás kezdete óta több mint fél év telt el, és ennyi idő alatt még gyanúsítotti kihallgatás sem volt az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!