Kilőtték a korábban a Margitszigeten kószáló vaddisznót

2023. január 4. – 17:11

Másolás

Vágólapra másolva

Szabadon kószáló vaddisznó miatt lezárták a Margit-szigetet délután fél öt körül – írta rövid közleményében a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Több bejelentést is kapott a rendőrség az állatról, ezért egy ideig biztonsági okokból nem engedték be a szigetre a járműveket és a gyalogosokat, valamint értesítették az illetékes vadásztársaságot is.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 16 óra után megjelent Facebook-posztja szerint átmenetileg szünetelt a 26-os busz közlekedése, de 17 óra előtt már ismét teljes vonalon járt a busz.

Olvasóink, Dávid a fenti videó készítője a Telex kérdésére azt írta, hogy feleségével, Csillával és négy gyerekével volt a szigeten amikor körülbelül öt méterre szaladt el előttük a rémültnek tűnő állat. Egy kutya kergette, a varjak is követték, sőt, a sétálók közvetlen közelében is átfutott, senkit nem akart megtámadni, majd egy bokorban próbált elbújni. A felvételen nincs hang.

A rendőrség háromnegyed ötkor újabb közleményt adott ki. A sziget átvizsgálása során nem találták meg a vaddisznót, és egy szakember véleménye szerint a jól úszó állat már elhagyhatta a Margitszigetet. A forgalomkorlátozást feloldották, de a szigeten tovább járőröznek a rendőrök.

Frissítés: A rendőrség kora esti közleménye szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának a szigeten tovább járőröző rendőrei 19 órakor jelentették, hogy az állatot a vadász a Dunaparton három lövéssel kilőtte, a tetem a Pest felőli oldalon elmerült a folyóban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!