Ügyvédje szerint a rendőrgyilkosság gyanúsítottja önként adta át a kést

2023. január 15. – 19:52

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi állítása szerint szerette volna megvédeni a felette lakó idős nőt, a kiérkező rendőröknek pedig önként adta át a kését – idézte a gyanúsított kirendelt védőjét az MTI. A férfit vasárnap letartóztatta a bíróság, a végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Mikófalvi Ádám szerint védence vasárnap tett vallomásában azt mondta, hogy aggasztó, nyöszörgő hangokat hallott a felette lakó idős hölgy lakásából kiszűrődni, emiatt törte be az ajtót. A kést is ekkor vette magához, hogy meg tudja védeni az idős nőt, ha kell, ám később önként átadta a kést az ő segélyhívására kiérkező rendőröknek.

Szabó József, a Fővárosi Törvényszék szóvivője az M1 híradójának azt nyilatkozta, hogy a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés reális veszélye is fennáll a férfinél, mivel novemberben felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság, és ennek próbaideje alatt történt az emberölés.

Csütörtökön este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi, Lecke utcai társasházhoz, ahol az egyik lakó kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját. Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centis késsel.

A támadásban egy rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás és meghalt, egy rendőr a combján, egy másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést. A sérült rendőrök – rövid üldözés után – támadójukat a helyszín közelében elfogták.

Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki a néhai Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert.

Vasárnap a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) több, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelte el a férfi letartóztatását február 15-ig. Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe viszik.

Mint írtuk, a Bors valahogy bejutott abba a fővárosi kórházba, ahol a rendőrség őrzi a gyanúsítottat. Ez meglehetősen szokatlan, ugyanis ahogy a lap is megjegyzi, a kórházban hatalmas a rendőri készültség, az épület előtt is rendőrautók állnak.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!