Halálra késeltek egy rendőrt Újbudán, kettőt pedig megszúrtak

2023. január 13. – 05:17

frissítve

Halálra késeltek egy rendőrt Újbudán, kettőt pedig megszúrtak
Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 13-án virradóan – Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Másolás

Vágólapra másolva

Három rendőrt szúrt meg egy késes támadó a budapesti XI. kerületben, Újbudán csütörtök késő este, az egyik rendőr meghalt, írja a Police.hu.

A rendőrség közleménye szerint csütörtök este tíz után kaptak egy bejelentést, miszerint a XI. kerületi Lecke utcában egy társasházban lakó férfi beszakította a szomszéd lakás ajtaját, és be akart jutni a lakásba.

Fotó: Olvasói fotó / Telex Fotó: Olvasói fotó / Telex
Fotó: Olvasói fotó / Telex

A rendőrök nagy számban vonultak ki a helyszínre, és amikor a férfit intézkedés alá vonták, az a rendőrökre támadt. Ekkor szúrt meg három rendőrt egy késsel, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr előbb egy figyelmeztető lövést adott le, majd lábon lőtte a férfit, akit így elfogtak.

A helyszínre mentő is kiment, a lábon lőtt támadót és a három rendőrt is kórházba vitték. Egyiküknek olyan súlyos volt a sérülése, hogy a kórházban meghalt.

A rendőrség közleménye azt írja, hogy Baumann Péter rendőr főtörzsőrmester szolgálatteljesítés közben vesztette életét. A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves. Hozzáteszik, hogy a rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelegnek munkatársuk helytállása előtt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!