„Peti mosolygós rendőr volt, az élete volt a rendőrség” – személyes poszttal búcsúzik a BRFK a leszúrt rendőrtől

2023. január 13. – 14:15

Másolás

Vágólapra másolva

Szokatlanul személyes, mélyen megrendült poszttal emlékezik a csütörtök éjjel intézkedés közben meghalt rendőrre a BRFK a Facebookon. „Petit mosolygós, a rosszkedvet hírből nem ismerő, családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismerték” – olvasható a rendőrség posztjában. Azt írják, hogy Baumann Péter februárban lett volna 30 éves, 2012-ben végzett a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, egy évvel később került a BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányságának állományába.

„Valósággal feloldódott hivatásában, az élete volt a rendőrség, a Cég kitöltötte minden pillanatát, gyakorlatilag hobbija sem volt. Egy éve talált rá a szerelem, társa, Niki szintén hivatásos állomány tagja egy társszervnél” – írták, hozzátéve, hogy péntek délután egy órakor egyszerre szólaltak meg a szirénák az összes budapesti rendőrségen, így búcsúztak kollégái a megszúrt rendőrtől.

A rendőrről a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon 17.00-kor gyertyagyújtással emlékeznek meg.

Ahogy arról beszámoltunk, csütörtök éjjel intézkedés közben halálra késelt egy rendőrt egy 35 éves férfi az újbudai Lecke utcában. A késelőt, aki egy 17 centis késsel szúrta meg az őt megbilincselő három rendőrt, őrizetbe vették. Információink szerint a rendőrgyilkosság elkövetője hangokat hallott és zavartan viselkedett mielőtt rátörte az ajtót a felette lakóra.

A rendőrség délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy hősi halottnak nyilvánítják a megkéselt rendőrt. A támadót kihallgatták és őrizetbe vették, az elfogásról készült videót itt nézheti meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!