Rendőrgyilkosság: hangokat hallott, ezért támadhatott az agresszív férfi

Legfontosabb

2023. január 13. – 10:39

Rendőrgyilkosság: hangokat hallott, ezért támadhatott az agresszív férfi
Fotó: Olvasói fotó / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részletek derültek ki a csütörtök éjjeli rendőrgyilkosság elkövetőjéről és a történtek körülményeiről. A Telex értesülései szerint a férfi már korábban körbejárta a társasház lakásait, mielőtt rátörte az ajtót egy szomszédjára, majd a kiérkező rendőrök közül hármat megkéselt. A sérüléseibe belehalt rendőrt hősi halottnak nyilvánították.

Hangokat hallott, ezért törhette rá az ajtót a felette lakóra az a zavart viselkedésű férfi, aki csütörtök éjjel halálra késelt egy rendőrt az újbudai Lecke utcában – tudta meg a Telex. Információink szerint a 30 év körüli, rendkívül izmos, 80 kiló körüli férfi már szerda este megpróbálta agresszíven rátörni az ajtót szomszédjára, de akkor nem sikerült neki. Úgy tudjuk, csütörtök este hét óra körül körbejárta a négyemeletes házat, és mindenkihez becsengetett.

„Nem látjátok, mi történik itt? Nem lakik itt senki?”

– informátorunk szerint ezt üvöltötte a férfi agresszíven, többször mutatott a szemközti házakra, a sötét utcára, láthatóan zavart állapotban volt, de aztán elcsendesedett. Pár órával később, este tíz óra körül törte rá az ajtót a fölötte lakó szomszédjára, teljesen beszakítva azt.

Információink szerint a férfi meg akarta menteni a fölötte lakót, de nem tudni, mitől, mert teljesen csendes volt a ház. Úgy tudjuk, miután beszakította az ajtót, a férfi bevallotta a betörés tényét, közben pedig kiérkeztek a rendőrök is.

Bűnügyi technikusok nyomokat rögzítenek a Fehérvári úton a Lecke utca közelében 2023. január 13-án virradóan – Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Bűnügyi technikusok nyomokat rögzítenek a Fehérvári úton a Lecke utca közelében 2023. január 13-án virradóan – Fotó: Mihádák Zoltán / MTI

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, amikor a férfit intézkedés alá vonták, az a rendőrökre támadt. Ekkor szúrt meg három rendőrt egy késsel, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr előbb egy figyelmeztető lövést adott le, majd lábon lőtte a férfit, akit így elfogtak. Úgy tudjuk, 17 rendőrautó érkezett a helyszínre.

A helyszínre mentő is kiment, a lábon lőtt támadót és a három rendőrt is kórházba vitték. Baumann Péter rendőr főtörzsőrmesternek olyan súlyos volt a sérülése, hogy a kórházban meghalt. Információink szerint az eset közben többen is komoly veszélyben, konkrét életveszélyben érezték magukat.

A rendőrség délelőtti sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy hősi halottnak nyilvánítják a megkéselt rendőrt. A támadót kihallgatják, az elfogásról készült videót itt nézheti meg:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!