Beismerte tettét az újbudai rendőrgyilkos, egy hónapra letartóztatásban marad

2023. január 15. – 12:50

Másolás

Vágólapra másolva

Tényfeltáró, beismerő vallomást tett a bíróságon az a férfi, aki január 12-e csütörtök este késsel támadt három rendőrre, akik közül egyet olyan súlyosan megsebesített, hogy ő meghalt. Mivel a gyanú a rendelkezésre álló bizonyítékok szerint teljesen egyértelmű, a férfi letartóztatását február 15-ig elrendelték.

Ahogy arról korábban részletesen írtunk, január 12-én este egy láthatóan zavart férfi betörte szomszédja ajtaját az újbudai Lecke utcában. A lakók kihívták a rendőrséget, mire a férfi egy 17 centis késsel támadta meg a három kiérkező rendőrt. Mindhármukat megsebesítette, egyikük később belehalt a szívét érő szúrásba.

A férfit a rendőrök később az utcáig üldözték, ahol a további menekülés megakadályozása érdekében lábon lőtték. Az elkövető zavartságára utal, hogy az üldözés közben arról kiabált, hogy valaki hívjon rendőrt, mert meg akarják gyilkolni.

A férfit tavaly novemberben testi sértés és garázdaság vétsége miatt egy év fogházbüntetésre ítélték két és fél évre felfüggesztve, ezenkívül egy másik büntetőeljárás is zajlik ellene. Orvosi szakvélemény alapján a következő egy hónapot a férfi az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) fogja tölteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!