Ismét bezár a miskolctapolcai Barlangfürdő

2022. december 18. – 06:19

Másolás

Vágólapra másolva

Folytatódik a csiki-csuki Miskolc legfontosabb – és lényegében egyetlen télen-nyáron látogatható – turisztikai attrakciójánál, a miskolctapolcai Barlangfürdőnél, derül ki a megyei napilap cikkéből. Az önkormányzati fenntartású fürdőt (és egy másik strandot) egy október 3-i közgyűlési döntéssel október 10-én bezárták az energiaválság miatt, illetve elbocsátottak a városi fürdőtársaságtól 110 embert.

A helyi turisztikai vállalkozók – érthető okokból – nehezményezték a döntést, mondván: sokan lemondták a szállásfoglalásukat, miután híre ment a fürdőbezárásnak. Végül október utolsó hétvégéjén ismét kinyitott a Barlangfürdő, miután Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke bejelentette: a helyi vállalkozások összefogtak, és az egyeztetések során több mint 20 millió forintot ajánlottak fel a miskolctapolcai fürdő működtetésére.

Mostanra azonban úgy tűnik: a vállalkozók elszántabbak voltak, amíg ígérni kellett, mint amikor cselekedni is. A megyei lap cikke szerint ugyanis miután a város megelőlegezte az újranyitás és működtetés költségeit, a vállalkozásoktól a vállalt összege kevesebb, mint negyede, mindössze 4,5 millió forint érkezett meg eddig. Eközben a Barlangfürdő ősszel mintegy 65 millió forintnyi veszteséget termelt, amit egyelőre az üzemeltető Miskolc Fürdők Kft., illetve a városvédelmi alap finanszíroz – mint az a városi közgyűlés legutóbbi, most csütörtöki ülésén elhangzott.

Amit ezek után biztosan tudni lehet: a jelenleg érvényes döntés a Barlangfürdő január 8-ig, tehát téli szünet végéig történő nyitva tartásáról szól. Január 9-től két hétre biztosan bezár a fürdő, hogy befejezzék a bő kéthetes őszi zárvatartás idején megkezdett karbantartási munkálatokat. A helyi lap szerint arról viszont még korai beszélni, hogy utána lehet-e újabb újranyitás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!