Hétvégi nyitvatartás vagy a vállalkozók pénze mentheti meg a miskolctapolcai Barlangfürdőt

2022. október 19. – 06:08

Másolás

Vágólapra másolva

A városvezetés és a helyi turisztikai vállalkozók hétfőn és kedden is egyeztettek arról, hogyan lehetne a múlt héten, október 10-én bezárt Miskolctapolcai Barlangfürdőt mielőbb újranyitni – erről a megyei napilap online kiadása, a Boon.hu számolt be. Abban mindenki egyetértett, hogy a fürdő a város legfontosabb – kritikus vélemények szerint egyetlen valódi – turisztikai nevezetessége, és ha tartósan zárva lesz (ahogyan a város más fürdői is), akkor az a város idegenforgalmi szolgáltatóinak nagy részét csődbe viheti.

A megbeszélésen a vállalkozások jelezték, hogy ezért akár anyagi szerepvállalásra is készek a Barlangfürdő működtetésének érdekében. A Miskolci Fürdők Kft. százmilliós nagyságrendű megtakarítást remél az elbocsátásoktól – a döntéssel 110 ember veszítette el a munkáját –, valamint attól, hogy nem kell a megemelkedett rezsiszámlákat kifizetnie.

A megbeszélésen elhangzott, a városi fürdőcég erre az évre a gáz- és villany extrém drágulása nélkül is egymilliárd forintos veszteséget tervezett. Az is kiderült, hogy magának Barlangfürdőnek, ha nyitva marad, év végéig 142 millió forint lett volna a vesztesége, ezt a bezárással 75,8 millió forintra szorítják le. Azaz kevesebb mint 70 millió forintot kellene kigazdálkodni vagy beletenni a társaságba, hogy működhessen a fürdő. Erre jött a turisztikai vállalkozóktól a felajánlás, hogy akár pénzt is tennének a cégbe.

További ötletként az is felmerült, hogy legalább péntek–vasárnap tartson nyitva a fürdő, így a szállásadók ezekre az időszakokra tudnának foglalásokat fogadni. Emellett a belépőjegyek és a szolgáltatások árainak újratervezését, továbbá a népszerű szolgáltatások, mint például az éjszakai fürdőzés újbóli bevezetését is tanácsolták a turisztikai szolgáltatók. A szállásadók nem véletlenül igyekeznek aktívan megmenteni a Barlangfürdőt: azt mondták, hogy amint bezárt a fürdő, a vendégeik nyomban tömegesen kezdték lemondani a szállásfoglalásaikat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!