Fürdőhelyzet Miskolcon: még a Barlangfürdő is bezár, 110 embert küldenek el a városi fürdővállalattól

2022. október 3. – 21:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Száztíz embert küldenek el a Miskolci Fürdők Kft.-től a magas energiaárak és az infláció miatt – írja az Rtl.hu. A városban két fürdő jövő héten zár be, kettő pedig már most sincs nyitva karbantartási és felújítási munkák miatt.

Az energiaárak növekedése és az infláció miatt annyira megnőttek az országban egyedülálló Miskolctapolcai Barlangfürdő költségei, hogy a város úgy döntött, azt is be kell zárni. Október első hetében még nyitva lesz a fürdő, október 10-től tart zárva. A város keleti részén lévő Selyemréti strand sem lesz nyitva jövő hétfőtől, mindkettőt határozatlan időre állítják le.

Az Rtl.hu szerint két másik városi fürdőt pedig felújítás és karbantartás miatt már bezártak. Helyi és turisztikai hírportálokon azonban csak egy fürdőnek, a korábban Miskolctapolca Strandfürdőként ismert Ellipsum Élményfürdőnek az október 3-i bezárásáról olvastunk.

A fürdőket üzemeltető cég kénytelen volt a fürdőbezárások miatt csoportos létszámleépítésről dönteni: 110 embert fognak elküldeni. Ők már most a felmondási idejüket töltik. Az önkormányzat az RTL megkeresésére azt közölte, hogy a város a tagvállalatoknál ajánlott munkát az elküldött dolgozóknak, a többieket pedig abban segítik, hogy minél hamarabb új állást találjanak.

A Boon.hu már néhány napja megírta: a városvezetés bejelentette a Csodamalom Bábszínházat, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárt, valamint a Herman Ottó Múzeumot érintő intézménybezárásokat és átszervezéseket, amelyekkel százmillió forintot szeretne megspórolni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!