Pénteken újranyit a miskolctapolcai Barlangfürdő

2022. október 24. – 17:36

Másolás

Vágólapra másolva

Péntektől újra kinyit Miskolctapolcán a Barlangfürdő a helyi vállalkozások összefogásának köszönhetően – mondta Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) elnöke hétfőn az MTI-nek.

A város fürdőit, köztük a Barlangfürdőt két héttel ezelőtt zárták be a magas energiaárak és az infláció miatt. Később azonban a városvezetés és a helyi turisztikai vállalkozók arról egyeztettek, hogyan lehetne minél hamarabb újranyitni a fürdőt, ami a város egyik kedvenc turisztikai nevezetessége. Sokan attól tartottak, ha a Barlangfürdő zárva lesz, akkor az a város idegenforgalmi szolgáltatóinak nagy részét csődbe viheti. Ez részben be is következett, a helyi szállásadók ugyanis arról számoltak be, hogy a fürdő bezárás után a vendégek sorban mondták le a foglalásaikat. A fürdő újranyitásának érdekében a helyi vállalkozások összefogtak, és az egyeztetések során több mint 20 millió forintot ajánlottak fel a miskolctapolcai fürdő működtetésére.

A rövid távú cél, hogy a Barlangfürdő a hozzájárulásokkal december 31-ig működhessen, ugyanakkor hosszú távú megoldást keresnek a fürdő folyamatos nyitva tartására. Ennek érdekében a kamara a várossal együtt létrehoz egy turisztikai kerekasztalt, ahol a Barlangfürdővel kapcsolatos kérdésekkel is foglalkoznak majd, és a kormánnyal is próbálják felvenni a kapcsolatot.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!