Márki-Zay: Ha a CIA beavatkozott volna a választásba, Orbán Viktor már börtönben ülne

2022. november 22. – 15:53

Márki-Zay: Ha a CIA beavatkozott volna a választásba, Orbán Viktor már börtönben ülne
Márki-Zay Péter sajtótájékoztatója – Forrás: Márki-Zay Péter / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

Azt ígérte Márki-Zay Péter, hogy kedd délután élő sajtótájékoztatón lerántja a leplet, és feloldja a Mindenki Magyarországa Mozgalom számára küldött amerikai támogatásokról szóló titkosszolgálati jelentés titkosítását. A sajtótájékoztatóra meghívta Orbán Viktort és Kocsis Mátét is, de a Fidesz politikusai nem jelentek meg.

„Nekünk nincsenek titkaink, szemben a Fidesszel” – fogalmazott az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje, és ismét elbüszkélkedett azzal, hogy ő volt az első miniszterelnök-jelölt a magyar történelemben, aki teljes egészében nyilvánosságra hozta az elszámolást a kampányáról, és nyilvánosan elérhető a 42 ezer soros főkönyv.

Mint fogalmazott, az április 3-i választás egy utolsó kétségbeesett kísérlet volt arra, hogy Orbán Viktor rendszerében, Orbán Viktor szabályai szerint leváltsák Orbán Viktort.

Egy igazi „mission impossible”, azaz lehetetlen küldetés volt szerinte,

ám önfeláldozó módon mégis belementek, vállalva a kormánymédia lejáratását és Orbán elégtételét is. „Számítottunk a támadásokra, bennünket csak a nyilvánosság véd meg” – tette hozzá.

Miután kormányzati politikusok az elmúlt hónapokban folyton arról beszélnek, hogy az ellenzék az 1,8 milliárd forintos támogatásért cserébe az USA érdekeit szolgálja, Márki-Zay felsorolta, hogy az MMM mit vállalt az amerikai támogatók felé. Többek közt azt, hogy Magyarország belép az Európai Ügyészségbe, elszámoltatják a korrupt politikusokat, megduplázzák a gyes, a családi pótlék, az öregkori nyugdíjminimum értékét, átvilágítják „a Fidesz által betelepített migránsokat”, kiutasítják az orosz kémeket, hűséges tagjai lesznek az EU-nak és a NATO-nak, függetlenné teszik a bíróságokat, és megszüntetik „a végrehajtó maffiát”.

A sajtótájékoztatón sorra cáfolta azokat a gyakran elhangzó vádakat, mint hogy az ellenzék sikkasztott vagy pénzt mosott volna, és a tiltott pártfinanszírozás sem igaz szerinte, mert nem a pártok, hanem civil mozgalma, az MMM kapta a támogatásokat.

Orbán Viktor hazaárulással vádolja az ellenzéket a külföldi befolyásolás miatt. Márki-Zay szerint ezt azért tartja visszásnak, mert mint fogalmazott, a miniszterelnök korábban évtizedeken keresztül fogadott el külföldi támogatásokat Soros Györgytől, és

máig nem árulta el, hogy mit adott Soros Györgynek a támogatásokért cserébe.

Az sem igaz az ellenzék volt miniszterelnök-jelöltje szerint, hogy Nyugatról beavatkoztak volna a magyar választásba. Ha ez történt volna, akkor szerinte nem pár nappal a választás után indították volna el a jogállamisági eljárást Magyarországgal szemben, és a nyugati titkosszolgálatok már rég közzétettek volna botrányos anyagokat „aberrált és kábítószerező fideszes politikusokról”, vagy kitiltottak volna prominens kormánypártiakat az USA-ból.

„Ha a CIA beavatkozott volna a választásba, Orbán Viktor ma már börtönben ülne”

– fogalmazott Márki-Zay, és megismételte, hogy az MMM kizárólag külföldön élő magyarok támogatását fogadta el, a pártoknak pedig semmi köze az adományokhoz.

Kocsis Máté megdöbbentő tényekről, az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről ír

Az ellenzéki pártszövetség volt miniszterelnök-jelöltje augusztus végén a Magyar Hang podcastjában beszélt először arról, hogy még a nyár közepén is több százmillió forint érkezett az Egyesült Államokból, amit az Action for Democracy (A4D) nevű civil szervezet gyűjtött össze a diaszpórában élő magyarok körében.

A magyarországi törvények szigorúan tiltják pártok külföldi finanszírozását.

Márki-Zay Péter szerint azonban ők mindenben jogszerűen jártak el, mert nem az őt támogató pártok, hanem civil mozgalma, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) kapta a pénzt. A tiltott pártfinanszírozás Márki-Zay Péter szerint az lett volna, ha az MMM anyagain szerepeltek volna a pártlogók, ilyen azonban állítása szerint nem történt.

Nem meglepő módon Márki-Zay nyári nyilatkozata után a teljes kormánypárti média ráugrott a témára. Az elmúlt hónapokban nem volt olyan nap, hogy fideszes politikusok, kormánytagok, megmondóemberek ne beszéltek volna az ellenzék kampányfinanszírozásáról.

Mindeközben a rendőrség sikkasztás és pénzmosás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, és a HVG információi szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) is adatokat gyűjt az ügyben. Emellett a parlament nemzetbiztonsági bizottságában is rendszeres tájékoztatást kapnak a képviselők a titkosszolgálatoktól a vizsgálatokról.

„Az ügyben megismert tények megdöbbentőek, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett”

– írta a bizottság legutóbbi, csütörtöki zárt ülése után Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. A titkosszolgálati anyag 2051-ig titkos, ám Kocsis kezdeményezte ennek feloldását, „hiszen az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, melyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak”.

Sas Zoltán, a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos elnöke támogatja, hogy a lehető legszélesebb körben mindenki megismerhesse azokat az adatokat, amelyeket a testület a titkosszolgálatoktól kapott. A Jobbik képviselője megkereste a titokgazdát, hogy nyilvánosságra hozhassák azokat az információkat, amelyeket a testület a zárt ülésen megismert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!