Feloldaná a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatos titkosszolgálati anyagok titkosítását Kocsis Máté

2022. november 17. – 14:41

Másolás

Vágólapra másolva

Megtették első jelentésüket a magyar titkosszolgálatok vezetői a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban a nemzetbiztonsági bizottság mai ülésén – jelentette be a Facebookon Kocsis Máté a Fidesz frakcióvezetője azzal, hogy a megismert tények sokkal megdöbbentőbbek, mint azt eddig gondolni lehetett.

„A titkosszolgálati anyag minősítése 2051-ig titkos, azonban a bizottság mai ülésén kezdeményeztem ennek feloldását, hiszen az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, melyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak” – közölte Kocsis. Azt írta, reméli, hogy ennek nem lesz akadálya, és azt is, „hogy a baloldali pártok sem ellenzik mindezt”.

Kocsis Máté szerint a megismert információk elemzése, értékelése során is olyan tények kerülhetnek majd a felszínre, „melyek segítenek majd tisztán látni a rendszerváltozás óta eltelt három évtized legsúlyosabb botrányát, annak személyi és szervezeti összefonódásait.” Kocsis Máté október végén erősítette meg a Hvg.hu kérdésére, hogy a titkosszolgálat is adatokat gyűjt Márki-Zay Péter Mindenki Magyarországa Mozgalmáról. Márki-Zay Péter nyáron árulta el, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom az Egyesült Államokból is kapott támogatást a választási kampányban.

A kampányfinanszírozás részleteiről korábban itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!