Kövér László sajnálja

2022. november 17. – 18:26

Másolás

Vágólapra másolva

Kövér László sajnálattal veszi tudomásul a V4-es pozsonyi házelnöki találkozó elhalasztását – olvasható a parlamenti sajtóiroda közleményében.

„Az elmúlt 30 évben a négy ország regionális együttműködése révén, az ideológiai különbségeket is áthidalva sikerült együtt képviselni közös érdekeinket. A cseh parlament elnökeinek hazánkra vonatkozó megjegyzései igaztalanok és tiszteletlenek, nem felelnek meg a tényeknek, és kétségbe vonják a magyar kormány azon jogát, hogy politikáját a magyar nemzeti érdekek mentén alakítsa” – írta Kövér.

A magyar kormány orosz-ukrán háborús politikája miatt Markéta Pekarová Adamová cseh házelnök és Miloš Vystrčil, a cseh szenátus elnöke sem volt hajlandó egy asztalhoz ülni a magyar féllel a V4-házelnökök soron következő, jövő hét pénteki találkozóján, és a Seznamzpravy.cz úgy tudja, hogy a lengyel szejm két kamarájának vezetői sem vettek volna részt a találkozón – írtuk néhány órája.

Végül kedden a szlovákok tájékoztatták őket arról, hogy a V4-ek házelnökeinek találkozóját nem tartják meg a tervezett időpontban, vagyis jövő hét pénteken.

Már korábban is voltak arra utaló jelek, hogy a korábbi nagy V4-egység megszűnt: a korábbi nagy lengyel–magyar barátság sem olyan egyértelmű már, mint volt, erről ebben a cikkünkben írtunk részletesen, a V4-es töredezésről itt olvashat bővebben.

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!