Márki-Zay Péter Civil Nemzeti Konzultációt indított

2022. november 7. – 13:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Mindenki Magyarországa Mozgalom Civil Nemzeti Konzultációt indít – jelentette be a Facebookon Márki-Zay Péter. „Tesszük ezt azért, mert a Fidesz-KDNP kormány álkonzultációja a szankciókról azért született, hogy elterelje a figyelmet arról, hogy végighazudták a kampányt, többszörösére emelték a gáz és a villany árát, csődbe és erkölcsi romlásba kormányozták az országot” – írta posztjában az ellenzéki párt elnöke. Márki-Zay Péter azt írta, a konzultációval az a céljuk, hogy mindenki véleményt mondjon a „valódi nemzeti kérdésekről” és azt eljuttassák a Karmelitáig.

A konzultációs kérdőív elérhető online is, de Márki-Zay szerint hamarosan az utcán is találkozhatnak majd az emberek a pultjaikkal.

A kormány október közepén indított nemzeti konzultációt a brüsszeli szankciókról, amelyeket vizuálisan bombákkal azonosított. A brutális kommunikáció hátterét ebben a cikkünkben vizsgáltuk meg részletesen.

Márki-Zay nyilatkozatai, illetve mozgalma pénzügyei hetek óta napirenden vannak, mióta a volt miniszterelnök-jelölt a kampányra kapott amerikai támogatásról beszélt. Szeptember végén a rendőrség Márki-Zay mozgalmának külföldi támogatásai miatt nyomozást is indított, mivel az MMM magánadományokat gyűjtött a kampányra, a befolyt összeg legnagyobb részét pedig az amerikai Action For Democracy (AFD) adta. A hatóságok azt vizsgálják, hogy tiltott pártfinanszírozásnak minősül-e ez a támogatás. Október elején titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el a parlament nemzetbiztonsági szolgálata az ügyben, a NAV is vizsgálatot indított, és a Hvg.hu információi szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) is adatokat gyűjt az ügyben. A kampányfinanszírozás részleteiről korábban itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!