A Momentum gyújtóst csinál a nemzeti konzultációra kiküldött papírokból

2022. október 22. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

A szankciókról szóló nemzeti konzultációval párhuzamosan a Momentum „Gyújtósnak még jó lesz!” címmel indít kampányt. A párt vezetőinek bejelentése szerint „Soprontól Berettyóújfaluig, Szegedtől Salgótarjánig” utcai pultokat állítanak, és összegyűjtik a konzultációra kiküldött papírokat.

„Utána az összegyűjtött papíranyagot brikettekbe préseljük és eljuttatjuk a rászorulóknak”

– jelentette be mai sajtótájékoztatóján Gelencsér Ferenc, a Momentum elnök-frakcióvezetője és Bedő Dávid frakcióvezető-helyettes.

A párt szerint a Fidesz a nemzeti konzultációval is Putyin érdekeit szolgálja. Nem a szankciók miatt emelkednek hazánkban az árak, hanem a rossz kormányzás és a rengeteg hazugság miatt.

Gelencsér szerint „idén úgy kell megemlékeznünk a szovjet megszállás ellen harcoló 56-os hősökről, hogy bombákkal van teleragasztgatva az ország. Mi a Momentummal ennek az ízléstelen, szégyenteljes és hazug kornak akarunk véget vetni.”

A nemzeti konzultáció kérdéseiről korábban ebben a cikkünkben foglalkoztunk. Írtunk arról, hogy az Európai Bizottságnak sem tetszik az a magyar plakátkampány, amely Magyarországra ledobott bombaként ábrázolja a közösen vállalt, és a magyar kormány által is megszavazott uniós szankciókat a háborúba kezdő Oroszország ellen. Korábban a kormányzati kommunikáció több, szankciókkal kapcsolatos ellentmondásával is szembesítettük a KDNP szóvivőjét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!