Az Európai Bizottság szerint nem helyénvaló a kormány bombás plakátkampánya

2022. október 19. – 18:04

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Bizottság ismeri a magyar nemzeti konzultációt, és látták az ezt kísérő plakátkampányt – mondta Dana Spinant, a testület szóvivője, aki szerint „nem helyénvaló” a szankciókat bombákkal illusztrálni, mert a büntetőintézkedéseknek éppen az a célja, hogy megállítsák azt, hogy Oroszország bombázza Ukrajnát – írja a Hvg.hu.

A szóvivő megjegyezte, hogy a magyar kormány eddig az összes uniós szankciós csomagot megszavazta. Leszögezte, hogy az energiaválság igazi oka az Oroszország által indított háború, és azt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök már a háború kitörése előtt manipulálta az energiapiacokat, most pedig zsarolni próbálja az Európai Uniót.

Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Spinant adatokkal alátámasztva cáfolta, hogy a szankciók többet ártanának az EU-nak, mint Oroszországnak. Kiemelte, hogy míg az Európai Unióban a háború hatásai ellenére is nő a GDP, addig Oroszországban csak idén várhatóan 11 százalékkal fog csökkenni. Emellett az EU-s inflációs átlagnak éppen a duplája, 22 százalékos az orosz pénzromlás.

A kormány új kommunikációs kampányának hátterét ebben a cikkünkben vizsgáltuk meg részletesen.

Hétfőn a kormányzati kommunikáció ellentmondásaival szembesítettük a KDNP szóvivőjét. Megkérdeztük arról is, ízlésesnek találja-e a kormány új plakátját, és arra is kíváncsiak voltunk, hogy egyenlőségjelet lehet-e tenni szerinte a szankciók és az orosz bombák közé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!