A miniszterelnökkel disznót vágó, majdnem Horthy-emlékművet avató KDNP-s szerint azért nem Szegeden volt a határvadászeskü, mert ott nem látták szívesen Orbánt

2022. október 6. – 20:08

frissítve

A miniszterelnökkel disznót vágó, majdnem Horthy-emlékművet avató KDNP-s szerint azért nem Szegeden volt a határvadászeskü, mert ott nem látták szívesen Orbánt
Fotó: Bálint András / Szegeder

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott a Szegedernek a KDNP-s Mihálffy Béla, Csongrád-Csanád megye 2-es számú választókerületének országgyűlési képviselője. A hosszú beszélgetés egy érdekes részlete, amikor előkerül a szeptemberi határvadászeskü témája.

Mihálffy tényként kezeli, hogy az eredeti tervek szerint Orbán Viktor jelenlétével zajlott volna az eskü Szegeden. „Azt gondolom, hogy nem fogadják itt szívesen a városvezetők, és ez tökéletesen látszott legutóbb is, a határvadászok esküje kapcsán kialakult botrányból” – fogalmaz szó szerint. Két kérdéssel később hozzáteszi: „Ez nem egy lakossági fórum, hanem egy adott esemény volt, egy határvadász-eskütétel a múzeum előtt, amellyel kapcsolatban kialakult ez a balhé, amelyet egyértelműen a városvezetés szított.” Amikor a riporter visszakérdez, hogy „és ez kijelenthető, hogy akkor ezért nem valósult meg végül itt Szegeden az esemény?”, akkor Mihálffy azt válaszolja: „Igen, ez az én véleményem.”

Ez azért érdekes, mert szeptember 6-án a miniszterelnök szóvivője, Havasi Bertalan „hírlapi kacsának” nevezte, hogy Orbán Viktor határvadász-eskütételre ment volna Szegedre. Akkor erre Botka László, a város polgármestere egyebek közt a pecsétes meghívólevél közlésével reagált, amin szerepelt Orbán Viktor neve. Mihálffy interjúja most Botka narratíváját erősíti. Az eskütételt végül Budapesten tartották meg, a miniszterelnök beszédet mondott.

A KDNP-s képviselő egyébként jó kapcsolatot ápol Orbánnal, év elején együtt vágtak disznót. És Mihálffy volt az a KDNP-s politikus, aki részt vett volna egy Szegedre tervezett Horthy-emlékmű avatásán – a KDNP ezt hamis hírnek nevezte, de Mihálffy neve szerepelt a tervezett programban. Ezt a rendezvényt végül elhalasztották, Botka pedig ezzel egy időben közölte, hogy a város nem kér Horthy-emlékművekből. (Az interjú még a Horthy-ügy előtt készült, ezért nem esik szó róla.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!