Hírlapi kacsának nevezte a miniszterelnök szóvivője, hogy Orbán határvadász-eskütételre menne Szegedre

2022. szeptember 6. – 11:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő délután jelent meg a Szeged.hu-n, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Kövér László házelnök és Pintér Sándor belügyminiszter társaságában Szegedre látogat pénteken, ahol részt vesz ötszáz határvadász ünnepélyes eskütételén. A hírt – amelyből kiderül, hogy az esemény miatt a szegedi belváros nagy részét le kell zárni – az elmúlt szűk egy napban átvette a Hvg.hu, a Népszava, az Index, az RTL, a helyi lapok közül a Szegedma.hu, de még a kormánypárti lapcsoport, a KESMA megyei lapja, a Délmagyar.hu is.

Valójában azonban nem megy a kormányfő Szegedre pénteken – ezt a miniszterelnök sajtófőnök közölte a Telex megkeresésére (a Szeged.hu a hírében írja, hogy ők is keresték a sajtófőnököt, ám a cikk megjelenéséig nem kaptak tőle választ). Az Orbán szegedi látogatásáról szóló hírt Havasi Bertalan sajtófőnök „hírlapi kacsának” nevezte.

Havasi Bertalan válaszából az nem derült ki, hogy ha Szegedre nem is, más dél-alföldi helyszínre tervez-e ellátogatni a miniszterelnök pénteken.

A Szeged.hu hétfői cikke szerint az ötszáz határvadász ünnepélyes eskütétele pénteken tíz órától lesz a Móra Ferenc Múzeum előtt. Azt egyelőre nem tudni, hogy Kövér László és Pintér Sándor ott lesz-e – ha igen, az ő jelenlétük is indokolhatja a fokozott biztonsági intézkedéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!