Vádat emeltek Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő ellen

2022. október 3. – 10:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki rendőri segítséget hívott, majd valótlanul azt állította, hogy megkötözték és fel akarták gyújtani – közölte a Csongrád-Csanád megyei Főügyészség. Szabó Bálint független szegedi képviselő korábban azt állította a rendőrségen, hogy elrabolták.

Szabó Bálint a gazdatüntetésen, a budapesti Hősök terén – Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Szabó Bálint a gazdatüntetésen, a budapesti Hősök terén – Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

A vádirat szerint a férfi 2021. február 15-én este 7 óra körül Makó külterületén integetve kért segítséget az arra haladó rendőröktől, és valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak, és egy garázsban ébredt. Bejelentése szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték, és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták.

A bejelentésére a rendőrség nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, amelyet később bűncselekmény hiánya miatt megszüntetett. A járási ügyészség a férfit büntetőeljárás alapjául szolgáló hatóság félrevezetésének vétségével vádolja.

A kalandos életű egykori DK-s politikus legutóbb az érdektelenségbe fulladó gazdatüntetés miatt szerepelt a hírekben, de korábban is voltak furcsa ügyei. Két éve, a koronavírus-járvány kezdetén kocsijával órákra megbénította a szegedi villamosközlekedést, míg máskor azt állította, hogy egy égő szalmabálához kötözték a makói tanyavilágban. A villamosos akciója miatt vádat emeltek ellene, az elrablásos ügyben pedig a rendőrség megszüntette a nyomozást.

Szabót a múlt héten hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mert a gyanú szerint szeptember 21-én „az általa vezetett személygépkocsival egy rendőrségi konvoj tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában a közlekedési szabályokat több esetben súlyosan megsértve, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve akadályozta”.

A politikus jelenleg nem hagyhatja el engedély nélkül Magyarország területét, mozgását nyomkövetővel ellenőrzik. Az ügyészség ebben az ügyben szigorításért fellebbezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!