A rendőrség szerint senki nem rabolta el Szabó Bálintot

2021. április 30. – 15:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Személyi szabadság megsértése és más bűncselekmény gyanúját sem tudták megállapítani, ezért a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság megszüntette a nyomozást Szabó Bálint független önkormányzati képviselő eltűnésének ügyében.

A Telex információját a rendőrség pénteken megerősítette.

A képviselő február 15-én reggelre hívott össze sajtótájékoztatót, ahol leleplező információkat akart közölni Botka Lászlóról, de azon már nem jelent meg. Miután Szabó reggel elment futni, a sportolásból nem ment haza, ezért a rendőrség eltűntként kezdte keresni, estére viszont levették a fotóját a körözési oldalról, és csak annyit közöltek a lapokkal, hogy a férfi életben van.

Szabó Bálint független önkormányzati képviselő – Fotó: Facebook
Szabó Bálint független önkormányzati képviselő – Fotó: Facebook

A politikus kezdetben csak néhány részletet árult el eltűnésének körülményeiről, például azt, hogy amikor megtalálták „gyalogosan, mezítláb és egy szál alsó nadrágban haladt az M43-as autópálya felüljárója felől, a Rákosi úton, ahová nem önszántából került”. Később a Karc FM-nek adott interjújában azt állította, hogy az eltűnés napján Makón volt,

„egészen pontosan a makói tanyavilágban egy égő szalmabálára a cipőfűzőmnél fogva kikötve. Az egy nagyon hosszú 15 óra volt.”

Ebben az interjúban beszélt arról is, hogy egy hét fős csapat rabolta el, akik állítása szerint azt üzenték neki, hogy „éjfélre Romániába kell érnie”, ellenkező esetben a családjával „olyan dolog fog történni, amit nem szeretne senki a családjának”.

Végül pedig Facebook-oldalán számolt be arról, hogy megtalálták azt a fémkonténert, ahol állítása szerint másfél órán keresztül fogva tartották.

Szabó eltűnésének ügyében először a helyileg illetékes Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság kezdett nyomozni, de mivel az elfogultság látszatát is el akarták kerülni, az ügy átkerült a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol végül április 13-án megszüntették az eljárást.

Telefonon próbáltuk elérni Szabó Bálintot, de egyelőre nem sikerült, ha ez változik, frissítjük a cikket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!