Szabó Bálint: Egy égő szalmabálához kötöztek a cipőfűzömnél fogva a makói tanyavilágban

2021. március 10. – 18:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Február közepén tűnt el Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselő egy napra, a nyomozás miatt azonban sokáig nem akarta részletezni, mi történt vele aznap este. Szabó szerdán mégis megszólalt az üggyel kapcsolatban, a Karc FM-nek adott interjút arról, mi történt vele égő szalmabálától kezdve Romániáig azon a bizonyos napon, vette észre a Szegeder.

Szabó Bálint szegedi képviselő február 15-i, közel egynapos eltűnése előtt azt ígérte, leleplező információkat mond majd el másnapi sajtótájékoztatóján Botka László szegedi polgármesterről, ezen a sajtótájékoztatón azonban nem jelent meg. Később Szabó azt mondta, gyalogosan, mezítláb és egy szál alsónadrágban találtak rá az M43-ason, többet azonban az ügyével kapcsolatban indult nyomozás miatt nem akart közölni.

A képviselő a Karc FM-nek adott most interjút, mondván, eljött az idő, hogy beszéljen. A Karc FM kérdésére, miszerint „mire emlékszik az estéből” azt mondta, „mindenre… mindenre”, majd azt állította, Makón volt aznap este,

„egészen pontosan a makói tanyavilágban egy égő szalmabálára a cipőfűzőmnél fogva kikötve. Az egy nagyon hosszú 15 óra volt.”

A képviselő a jelenetet kifejtve elmesélte, „arra ébredt, hogy egy égő szalmabála van alatta, ő pedig a cipőfűzőjénél fogva van kikötve egy villanyoszlophoz”. Szabó nyilatkozatát azzal vezette fel, hogy több fenyegetést kapott szegedi ügyekkel és „szegedi visszaélésekkel” kapcsolatban. Hozzátette, azt mondták neki, „álljon le”.

Szabó azt is kifejtette, az általa említett estén hét embert látott, ebből kettőt állítása szerint fel is ismert, és később személyleírást adott róluk a rendőrségnek. Elmesélte, hogy a nyomozás közben a rendőrségben felmerült a gyanú, hogy Szabó feleségének (aki korábban jelentette eltűnését) köze lehetett a férfi eltűnéséhez, ezért házkutatást tartottak lakásukon. Szabó úgy fogalmazott, „a rendőrség két dolgot vizsgált, az egyik az volt, hogy esetleg nem a feleségem ölt-e meg aznap”. Elmesélése szerint a másik „dolog” az volt, hogy

a rendőrségben felmerült a gyanú, hogy felesége és Szabó közösen tervelték ki az esetet, ezért hazugságvizsgálatot is elrendeltek, ezt Szabó felesége azonban megtagadta.

A riporter megkérdezte azt is, mit üzent a Szabó által említett hét ember a képviselőnek. Szabó azt mondta,

„az volt a fő üzenet aznap reggel, hogy éjfélre Romániába kell érnem, ellenkező esetben a családommal fog olyan dolog történni, amit nem szeretne senki a családjának.”

Hozzátette, a román határhoz gyalogosan kellett volna elindulnia. Szabó szerint a rendőrség és az önkormányzati lap reakcióival egyébként a „kommunista városvezetés” leleplezte magát, mert utóbbi nem számolt be történetéről.

Szabó Bálint neve onnan lehet ismerős, hogy tavaly márciusban kocsijával keresztbe állt az egyik szegedi kereszteződésben, hogy a járvány elleni védekezés érdekében leállítsa a városi tömegközlekedést. A képviselőt végül a rendőrök vitték el. Még 2019-ben Szabó jogerősen pert vesztett Botka László ellen, és egymillió forintos sérelemdíjat kell fizetnie a szegedi polgármesternek. A bírósági eljárás azután indult, hogy Szabó a kormányközeli Echo TV-ben, egy interjúban azt állította, hogy a „Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak”. A képviselő állításait átvevő Szegedma.hu-t a bíróság szintén elmarasztalta a perben. 2017-ben pedig azért vitték el bilincsben a városházáról az akkor még a Szeviép-ügy károsultjait védő Szabót, mert megzavarta a rendet, és egy petíciót akart átadni a karzatról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!