Előkerült Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, akit korábban eltűnés miatt keresett a rendőrség

2021. február 15. – 19:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: a szegedma.hu és a Délmagyar is úgy értesült hétfő késő este, hogy előkerült Szabó Bálint. A rendőrség egyelőre csak annyit közölt a lapokkal, hogy a férfi életben van, ennél többet nem árultak el az állapotáról.

Korábban írtuk:

Eltűnés miatt körözik Szabó Bálint szegedi független önkormányzati képviselőt, írja a rendőrségre hivatkozva a szegedma.hu. A rendőrség honlapján is szerepel Szabó neve az eltűnt személyek között. A lap információi szerint Szabó eltűnését a felesége jelentette a rendőrségnek; a politikus hétfő reggel még elment futni, de onnan már nem tért haza.

Szabó Bálint neve onnan lehet ismerős, hogy tavaly márciusban kocsijával keresztbe állt az egyik szegedi kereszteződésben, hogy a járvány elleni védekezés érdekében leállítsa a városi tömegközlekedést. A képviselőt végül a rendőrök vitték el. Még 2019-ben Szabó jogerősen pert vesztett Botka László szegedi polgármester ellen, és egymillió forintos sérelemdíjat kell fizetnie neki. A bírósági eljárás azután indult, hogy Szabó a kormányközeli Echo tévében, egy interjúban azt állította, hogy a „Szeviép-ügy szálai az önkormányzatig nyúlnak.” A képviselő állításait átvevő szegedma.hu-t szintén elmarasztalta a bíróság a perben. 2017-ben pedig azért vitték el bilincsben a városházáról az akkor még a Szeviép-ügy károsultjait védő Szabót, mert megzavarta a rendet, és egy petíciót akart átadni a karzatról.

Szabó eltűnése kapcsán arról is ír a szegedma.hu, hogy a képviselő a hétfő reggelre összehívott sajtótájékoztatóan akart leleplező információkat közölni Botka Lászlóról, de azon már nem jelent meg. A szegedma.hu szerint Szabó a napokban „több tucat bizonyítékot, fotókat, hangfelvételeket adott át” a kormánypárti Pesti Srácok egyik újságírójának, Füssy Angélának.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!