Nyomkövetőt kapott Szabó Bálint, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják

2022. szeptember 28. – 17:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt, írja szerdai közleményében a Központi Nyomozó Főügyészség. A botrányairól és furcsa ügyeiről ismert politikus nem hagyhatja el engedély nélkül Magyarország területét, mozgását nyomkövetővel ellenőrzik. Az ügyészség szigorításért fellebbezett.

A gyanú szerint Szabó Bálint szeptember 21-én „az általa vezetett személygépkocsival egy rendőrségi konvoj tagjait a személyvédelmi feladatuk ellátásában a közlekedési szabályokat több esetben súlyosan megsértve, a szolgálati járműben utazók és mások testi épségét közvetlen veszélynek kitéve akadályozta”.

A kalandos életű egykori DK-s politikus legutóbb az érdektelenségbe fulladó gazdatüntetés miatt szerepelt a hírekben, de korábban is voltak furcsa ügyei. Két éve, a koronavírus-járvány kezdetén kocsijával órákra megbénította a szegedi villamosközlekedést, míg máskor azt állította, hogy egy égő szalmabálához kötözték a makói tanyavilágban. A villamosos akciója miatt vádat emeltek ellene, az elrablásos ügyben pedig a rendőrség megszüntette a nyomozást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!