Lázár János szerint helyesen döntött a makói önkormányzat, hogy bezárta a makói focistadiont télre

2022. szeptember 28. – 20:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Tisztelem Makó város önkormányzatának a döntését, amelyet nehéz szívvel, de tiszta fejjel hoztak meg a település vezetői. Meggyőződésem, hogy helyesen döntöttek” – reagált Facebook-oldalán Lázár János a makói önkormányzat szerdán megszavazott takarékossági intézkedéseire.

Hétfőtől lekapcsolják a templomok, középületek díszkivilágítását, és karácsonyi díszkivilágítás sem lesz idén Makón. A Promenad cikke szerint télre bezár a Korona Konferencia Központ, az Espersit-ház, a sportcsarnok, a Makói Sportaréna, a tanuszoda, nem lesz jégpálya, és változik a Hagymaház, valamint a Hagymatikum nyitvatartása is. Ahogy azt már megírtuk, a makói fociklub pedig visszalépett a bajnokságtól.

„Jobb ma egy kulturális intézmény vagy egy sportegyesület működésének a felfüggesztése, mint egy bölcsőde, egy idősotthon vagy a közétkeztetést ellátó konyha bezárása holnap”

– értékelte a helyzetet Lázár, a térség országgyűlési képviselője.

Az építési és beruházási miniszter azt is megüzente, hogy hathatós segítséget csak azoknak az önkormányzatoknak nyújthat a kormány, amelyek a makóihoz hasonló döntésekkel bizonyítják: „az elhibázott uniós szankciók miatt előállt energiaválság kezelését nem csupán másoktól várják, de maguk is tesznek érte”.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének hétfői közgyűlése után Gulyás Gergely azt mondta: a kormány partnerséget kínál az önkormányzatoknak, és mindenkivel tárgyalni fog, hogy a legfontosabb közszolgáltatások működése jövőre is fennmaradhasson. Arra kérte az önkormányzatokat, faragják le pluszkiadásaikat, és takarékoskodjanak, de a legfontosabb közszolgáltatásokat tartsák fenn.

Nem jobb a helyzet Hegyvidéken, Szolnokon vagy más önkormányzatoknál sem, sorra döntenek arról, hogy a magas energiaárak miatt bezárják a közintézményeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!