Véget ért a bűnügyi felügyelet, szabadlábon van Berki Krisztián feltételezett dílere

2022. szeptember 19. – 11:07

Véget ért a bűnügyi felügyelet, szabadlábon van Berki Krisztián feltételezett dílere
Fotó: Bődey János / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is két gyanúsítottja van annak a büntetőeljárásnak, amely még májusban indult, miután holtan találták Berki Krisztián médiasztárt a IX. kerületi Tinódi utcában, és mindkét gyanúsított szabadlábon van – tudta meg a Telex a rendőrségtől és a Fővárosi Főügyészségtől.

Azért kerestük meg a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, beazonosították-e már azt a kábítószergyanús anyagot, amelyet Berki Krisztián halálakor találtak a nyomozók a Tinódi utcai lakásban, illetve, hogy az eset után elfogott férfi, Berki feltételezett dílere május vége óta még mindig bűnügyi felügyelet alatt áll-e, illetve hogy hány gyanúsított van az ügyben. A rendőrség a megkeresésünkre azt válaszolta, hogy két gyanúsítottja van az ügynek. Azt már a Fővárosi Főügyészségtől tudjuk, hogy szabadságot korlátozó intézkedés jelenleg senkire sincs érvényben, ami azt jelenti, hogy szabadlábon vannak az érintettek.

Berki Krisztián halála után a BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya még május 10-én fogta el a 42 éves K. Istvánt Vecsésen, lakásán 50 gramm kokaint és marihuánát, valamint kábítószerrel szennyezett eszközöket, digitális adathordozókat és két nagy értékű személyautót foglaltak le a rendőrök. A feltételezett díler mellett kábítószer birtoklása miatt egy 48 éves férfit is őrizetbe vettek, ő az ügy másik gyanúsítottja.

Korábbi sajtóinformációk szerint kokain lehetett az a kábítószergyanús anyag, amit Berki lakásán találtak a kiérkező rendőrök, és a vecsési férfi adhatta el neki azt, de kérdéseinkre a rendőrség nem erősítette meg ezt.

Rendőrségi helyszínelő Berki Krisztián otthona előtt a IX. kerületben 2022. május 6-án – Fotó: Huszti István / Telex
Rendőrségi helyszínelő Berki Krisztián otthona előtt a IX. kerületben 2022. május 6-án – Fotó: Huszti István / Telex

Berki Krisztián médiasztárt májusban találták holtan IX. kerületi otthonában. Az idegenkezűséget kizárták, de hivatalosan még mindig nem közölték, mi vezetett a 41 éves férfi halálához, volt-e hozzá köze például annak a kábítószergyanús anyagnak, amit nála találtak. Az egykori sportoló-celeb-influenszerről készült portrénkat itt olvashatja, de írtunk arról is, hogy milyen reakciókat váltott ki a közösségi médiában Berki halálhíre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!