Meghalt Berki Krisztián médiasztár

2022. május 6. – 10:02

frissítve

Meghalt Berki Krisztián médiasztár
Rendőr Berki Krisztián otthona előtt a IX. kerületben – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Péntek reggel meghalt Berki Krisztián celeb, influenszer, tévés műsorvezető, egykori futballkapus, aki egy ideig a Fradi vezérigazgatója, 2019-ben pedig főpolgármester-jelölt is volt. Berki Krisztián felesége a Borsnak megerősítette az információt.

„Sajnos a hír igaz, Krisztián meghalt”

– mondta a lapnak Berki Renáta.

A BRFK délelőtt sajtótájékoztatót tartott az eset helyszínén, a IX. kerületi Tinódi utcában. „Idegenkezűség gyanúja nem merült fel” – hangzott el a sajtótájékoztatón.

A BRFK megerősítette a Telex korábbi információját, hogy kábítószergyanús anyagot találtak a helyszínen. A rendőrség kábítószer birtoklása miatt indított büntetőeljárást. A halottszemle még tart, a meg nem erősített információk szerint a halál kicsivel éjfél előtt következett be.

A Telex tudósítója korábban összesen öt rendőrautót látott az utcában, amelyet a rendőrök lezártak azon az oldalon, ahol Berki lakása található. Tudósítónk látta, ahogy két, fehér kezeslábasba öltözött halottkém távozik az épületből.

Helyszínelők – Fotó: Huszti István / Telex
Helyszínelők – Fotó: Huszti István / Telex

Berki Krisztián elsősorban televíziós szerepléseivel lett ismert, 2013-ban és 2015-ben az Édes Élet valóságshow-ban szerepelt, és az egyik legmegosztóbb celebként emlegették. Legutóbb a LifeTv műsorvezetőjeként dolgozott, de márciusban Hajdú Péter vezérigazgató kijelentette, hogy nem szerepelteti tovább Berkit és feleségét, Berki Mazsit a csatornán. 2019-ben a főpolgármester-választáson is elindult függetlenként, ahol Karácsony Gergely, Tarlós István és Puzsér Róbert mögött a negyedik lett.

Berki Krisztián 41 éves volt, két lánya van, egy az első kapcsolatából, Hódi Pamelától, a második pedig a Berki Mazsival kötött házasságából. Kisebbik gyermeke novemberben született, a pár élőben közvetítette a születését, erről ebben a cikkben írtunk részletesen.

Berki Krisztiánt nyáron büntetőfékezéses ügyében két év szabadságvesztésre, négy év próbaidőre felfüggesztve, és két év közúti járművezetéstől való eltiltásra ítélt a II. és III. kerületi bíróság, emellett 625 ezer forint pénzbüntetést is kapott, és neki kell kifizetnie a több mint 600 ezer forintos bűnügyi költséget is. Az ügyész fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Berki Krisztián és védője érkezik a II. és III. Kerületi Bíróságra 2021. július 13-án – Fotó: Bődey János / Telex
Berki Krisztián és védője érkezik a II. és III. Kerületi Bíróságra 2021. július 13-án – Fotó: Bődey János / Telex

A vád szerint Berki 2018. március 17-én a Pünkösdfürdő utcában egy Bentley-vel autózott feleségével. Előtte haladt a 34-es busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de végül nem állt meg, mert nem volt le- és felszálló utas. A Bentley sofőrje záróvonalon és egy zebra előtt kezdte megelőzni a buszt, de mivel a manővert nem tudta befejezni, ezért dudált, amire a buszsofőr is hangjelzésekkel reagált. Berki emiatt viszont „felfokozott érzelmi állapotba került”, és a megengedett sebesség túllépésével végül a Királyok útján megelőzte a buszt, majd visszatért elé, és intenzív fékezésbe kezdett. A BKK-busz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést, és 20 km/órás sebességgel nekicsapódott a luxusautónak, amiben 14 millió forintos kár keletkezett.

Berki Krisztián életének jó része a nyilvánosság előtt zajlott, arról, hogy hogyan került reflektorfénybe a róla szóló portrénkban olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!