Márki-Zay Péter mozgalma egymillió forintos támogatást ígér a kiállásuk miatt kirúgott tanároknak

2022. szeptember 16. – 11:50

Másolás

Vágólapra másolva

Egyszeri, egymillió forintos támogatást ígér a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) azoknak a tanároknak, akiket politikai kiállásuk miatt kirúgtak, vagy lefokoztak – áll a mozgalom közleményében.

„Mindazoknak, akik kockáztatták az állásukat, és bizonyítottan a politikai kiállásuk miatt veszítik el az állásukat, vagy fokozzák le őket, megvonják a megbízatásukat, az MMM ezúttal 1 millió forintos egyszeri támogatást ajánl föl” – írják.

Pár nappal ezelőtt Budaörs önkormányzata jelentette be, hogy ötmillió forinttal támogatja az Illyés Gyula Gimnázium alapítványát. A plusztámogatást a polgári engedetlenséggel tiltakozó pedagógusok segítésére használhatják fel, ha anyagi szankciók érnék őket.

Ahogy arról a Telex is napról napra beszámol, a diákok által szervezett, a tanárokat támogató akciók mellett több iskola pedagógusai polgári engedetlenségbe kezdtek. A budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban például kedden is folytatódott a polgári engedetlenség, a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákönkormányzata pedig támogató levelet küldött a tiltakozásban részt vevő összes pedagógusnak. Mindeközben a pedagógus-szakszervezetek gördülő sztrájkkal igyekeznek egységesíteni a tanárok tiltakozását. A polgári engedetlenségben részt vevő tanárokat egyes tankerületek már kirúgással fenyegetik, múlt hét pénteken erre hivatkozva fel is mentették a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét.

Frissítés 14:30

A Párbeszéd frakció is gyűjtést hirdetett a PDSZ számára, a párt országgyűlési frakciójának tagjai is hozzájárultak a sztrájkalaphoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!