Ötmillió forintot ad Budaörs az Illyés Gyula Gimnáziumnak, a polgári engedetlenkedő tanárok támogatására

2022. szeptember 14. – 18:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Budaörs ötmillió forinttal támogatja az Illyés Gyula Gimnázium alapítványát. A plusztámogatást a polgári engedetlenséggel tiltakozó pedagógusok segítésére használhatják fel, ha anyagi szankciók érnék őket – derült ki a város közleményéből.

A többletforrást a budaörsi testület nagy része támogatta, csak a három fideszes képviselő tartózkodott. Dr. Czuczor Gergely, a Fidesz–KDNP képviselője elismerte, hogy nem keresnek eleget a tanárok, de a tiltakozásokat nem támogatja. Véleménye szerint az országnak most nincs forrása a probléma rendezésére, és az EU-tól várnak pénzt erre. Majd hozzátette, hogy szerinte nem lenne szabad biztatni a tanárokat a szembenállásra. Budaörs polgármestere, Wittinghoff Tamás szerint erkölcsi kötelességük, hogy a szolidárisak legyenek a megfenyegetett tanárokkal.

Ahogy arról a Telex is napról napra beszámol, a diákok által szervezett, a tanárokat támogató akciók mellett több iskola pedagógusai polgári engedetlenségbe kezdtek. A budaörsi Illyés Gyula Gimnáziumban például kedden is folytatódott a polgári engedetlenség, a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákönkormányzata pedig támogató levelet küldött a tiltakozásban részt vevő összes pedagógusnak. Mindeközben a pedagógus-szakszervezetek gördülő sztrájkkal igyekeznek egységesíteni a tanárok tiltakozását. A polgári engedetlenségben részt vevő tanárokat egyes tankerületek már kirúgással fenyegetik, múlt hét pénteken erre hivatkozva fel is mentették a miskolci Herman Ottó Gimnázium igazgatóhelyettesét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!