Meteorológiai konferencián ad elő a héten Palkovics László

2022. augusztus 24. – 13:18

Másolás

Vágólapra másolva

A meteorológia és a klimatológia legújabb kihívásainak megvitatására vándorgyűlést tart a Magyar Meteorológiai Társaság a héten Szegeden, az előadás-sorozat hivatalos programja szerint pénteken délelőtt 10 órától Palkovics László technológiai és ipari miniszter is előadást tart az éghajlat szekcióban. A program szerint Palkovics előadása után kávészünet következik.

Érdekesség, hogy Palkovics éppen a héten menesztette az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elnökét, Radics Kornéliát és a szervezet szakmai elnökhelyettesét, Horváth Gyulát, miután a bizonytalan időjárási helyzet miatt elmaradt az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték.

Horváth Gyula, az Országos Meteorológiai Szolgálat menesztett elnökhelyettese a Telexnek azt mondta, háromhetes szabadságon volt, nem is vett részt a tűzijáték előkészítésében, és a keddi kormányinfóból értesült az állítólagos kompetenciahiányáról.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a keddi kormányinfón azt mondta, már korábban is látszottak kompetenciahiányok az OMSZ-vezetőknél.

MTA-tagok szerint Palkovics László méltatlanná vált a tudomány eszményéhez, a Stádium 28 Kör felháborodottan tiltakozik az OMSZ vezetőinek elbocsátása miatt.

Ahogyan Palkovics Lászlóról szóló portrénkban tavaly nyáron írtuk, a miniszter egy kis zalai faluból indult, politikai szerepvállalása előtt már egyetemi, akadémiai, illetve multis környezetben is bizonyított. A kormány buldogja kemény ellenállás mellett végigverte a CEU kiűzését, az akadémiai kutatóintézetek átalakítását és a felsőoktatási modellváltást, most a kínai Fudan Egyetem magyarországi projektjét, illetve állítólag a reptér visszaszerzését kapta meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!