Jakab Péter: A Jobbik mára a Fidesz csicskapártja lett

2022. augusztus 14. – 16:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 18:40: A Jobbik így reagált Jakab posztjára a Telexnek:

„A párt tagsági kérdéseivel, ahogy eddig, ezután sem a nyilvánosság előtt szeretnénk foglalkozni. Illetve annyi hozzáfűzni valónk van: a stílus maga az ember.”

Az eredeti cikk:

Újszilvás, Dunaharaszti, Kisléta, Újfehértó, Nyírbátor, Érpatak, Taktabáj és Nagykőrös Jobbik-alapszervezete oszlott fel, és ezzel hatvan fő lépett ki a Jobbikból – írta ki A Nép Pártján nevű Facebook-oldalán Jakab Péter, a Jobbik egykori elnöke.

Jakab korábban bejelentette, hogy Bőcs, Abaújszántó, Tarcal, Tiszaújváros, Borsodszirák, Vaja, Csaholc, Létavértes, Vámospércs és Gesztely települések jobbikos szervezetei is feloszlatták magukat.

Vasárnapi posztjában a volt Jobbik-elnök azt írta, hogy a párt mostani vezetése „azokat a jobbikosokat, akik 10-15 éve lelkiismeretesen, szabadidejüket áldozva dolgoztak a kormányváltásért, semmibe nézi, közösségeiket ”kamuszervezeteknek„ titulálja. Azokat a jobbikosokat, akik kritizálni merészelik a pártvezetést, a közösségi médiában elhallgattatják, letiltják.”

Jakab szerint ki kell mondani, hogy a Jobbik

„mára a Fidesz csicskapártja lett.”

Jakab posztját itt lehet elolvasni:

Jakab Péter a párton belüli belharcokra hivatkozva júniusban mondott le a Jobbik elnöki posztjáról. A frakcióvezetői posztját szerette volna megtartani, az új elnök, Gyöngyösi Márton azonban pár héttel később leváltotta. Jakab szerint ezzel a Fidesz vágyát teljesítette a Jobbik új vezetősége.

Ezt követően párt korábbi elnöke és a Jobbik kapcsolata az utóbbi időben látványosan megromlott. Jakab saját logóval és „A nép pártján” szlogennel jelenteti meg anyagait a Facebookon, de új Facebook-oldalt is indított, és országjárásba kezdett. Jakab emellett a pártjától külön kezdett aláírásokat gyűjteni a rezsiemelés ellen, pont akkor, amikor a Jobbik is petíciót indított hasonló témában. A Jobbik augusztusban nyilvánosságra hozta, hogy Jakab 103 millió forint értékben írt alá szerződéseket a frakcióvezetés beleegyezése nélkül, ezért hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt fel is jelentették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!