Feloszlatta magát tíz jobbikos alapszervezet, mert szerintük a párt összejátszik a Fidesszel

2022. augusztus 7. – 17:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Több helyi Jobbik szervezet is feloszlatta magát – jelentették be a lapunknak küldött közleményükben a szervezetek munkatársai.

A pártból távozók a Jakab Péterhez köthető A Nép Pártján nevű Facebook-oldalon tették közzé a nyilatkozatukat. A közlemény szerint Bőcs, Abaújszántó, Tarcal, Tiszaújváros, Borsodszirák, Vaja, Csaholc, Létavértes, Vámospércs és Gesztely települések jobbikos szervezetei oszlatták fel magukat. Ezek a települések egyébként jórészt Földi István választókerületéhez tartoznak. A zaklatási botrányba keveredett Földi korábban maga is elindult a Jobbik pártelnöki posztjáért, de végül Gyöngyösi Márton került a párt élére.

A posztban azt írják, hogy „a Jobbik elnökségének és frakciójának tagjai megélhetési politikusokká váltak”, és hogy nem kívánnak ahhoz a vezetéshez asszisztálni, amely „összekacsint a Fidesszel, és a Jobbik elnökét, Jakab Pétert megpróbálta feláldozni.”

„Maradunk Jakab Péterrel, maradunk a Nép pártján!” – zárták a közleményt.

Jakab Péter a párton belüli belharcokra hivatkozva júniusban mondott le a Jobbik elnöki posztjáról. A frakcióvezetői posztját szerette volna megtartani, az új elnök, Gyöngyösi Márton azonban pár héttel később leváltotta. Jakab szerint ezzel a Fidesz vágyát teljesítette a Jobbik új vezetősége.

Ezt követően párt korábbi elnöke és a Jobbik kapcsolata az utóbbi időben látványosan megromlott. Jakab saját logóval és „A nép pártján” szlogennel jelenteti meg anyagait a Facebookon, de új Facebook-oldalt is indított, és országjárásba kezdett. Jakab emellett a pártjától külön kezdett aláírásokat gyűjteni a rezsiemelés ellen, pont akkor, amikor a Jobbik is petíciót indított hasonló témában. A Jobbik a héten nyilvánosságra hozta, hogy Jakab 103 millió forint értékben írt alá szerződéseket a frakcióvezetés beleegyezése nélkül, ezért hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt fel is jelentették.

Frissítés: A Jobbik nem kapott jelzést

Megkérdeztük a Jobbik sajtóosztályát, hogy valóban feloszlatták-e magukat a fenti települések alapszervezetei, illetve, hogy összesen hány szervezet oszlatta fel magát Gyöngyösi kinevezése óta. Cikkünk megjelenése után az alábbiakat válaszolták.

Azt írták, hogy „nem kívánnak foglalkozni Jakab Péter tanácsadójának kétségbeesett kísérletével.” Szerintük az említett tanácsadó „Jakab Péter felhasználásával több tízmillió forintot akart magának fizetésként kicsikarni a párt frakciójától.” Ezért szerintük különösen visszatetsző, hogy anyagi kérdésekről van szó.

„A Nép Pártján egyébként hiába támadja Jakab Pétert is – mint a Jobbik frakciójának tagját –, hogy megélhetési politikus, ezt az ő nevében is visszautasítjuk” – írták.

A válaszuk szerint a feloszlott szervezetek részéről egyetlenegy jelzés sem érkezett a Jobbik Országos Hivatalához, „így a közlemény csupán Jakab Péter reménytelen helyzetben lévő tanácsadójának kétségbeesett próbálkozása”

„Javasoljuk, ne az ellenzék megosztásán munkálkodjon a rossz tanácsadó” – írták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!