Egy hangfelvételen a jobbikos zaklatási ügy koronatanúja azt állítja, nem történt nemi erőszak a párt rendezvényén

2022. június 29. – 15:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Az igazság mindig kiderül. Az elmúlt hetekben minden idők egyik leggusztustalanabb karaktergyilkossága zajlott ellenem. A cél világos volt. Megtörni engem, tönkretenni a családomat és a politikai pályámat is. Az igazság azonban tegnap mindenki számára kiderült”

– így kezdi szerdai közleményét Földi István, a Jobbik politikusa, Kocsord volt polgármestere.

Korábban a kormánymédia azzal vádolta meg Földit, hogy az elmúlt év végén pártrendezvényen megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát. Akkor a 24 éves V. Anita a Blikknek azt nyilatkozta, hogy becsalták egy szobába, rázárták az ajtót, majd az egyik jobbikos erőszakoskodni kezdett vele. Gyüre Csaba hallotta meg a segélykiáltásait, és a segítségére sietett. Az ügyben vizsgálat indult a Legfőbb Ügyészségnél és a hatóságoknál is, a rendőrség azonban elvetette a szexuális bűncselekmény gyanúját, amiről Földi István május 13-án számolt be az oldalán.

Földi most azt írja, hogy kedden napvilágot látott egy hangfelvétel, amelyen Gyüre Csaba, a parlament volt jegyzője azt mondja, hogy a párt 2021. decemberi, vidéki rendezvényén nem történt erőszak, a volt képviselő szerint csak fel lett fújva az egész:

„Mindezt az a Gyüre Csaba mondja, akire Szilágyi György élettársa, Váradi Anita mindvégig úgy hivatkozott a sajtóban, mint az eset koronatanújára, aki megmentette őt az állítólagos erőszaktól. Mára kiderült. Nem volt mitől megmenteni, hisz még Gyüre Csaba szerint sem történt semmi”

– olvasható Földi közleményében. Hozzátette: „Lesz következménye annak, hogy heteken át hamisan vádoltak és rágalmaztak nyilvánosan olyasvalamivel, amit nem követettem el. A szükséges jogi lépéseket a rágalmazókkal szemben elindítottam.”

Földi két hete jelentette be, hogy elnökjelöltként indul a Jobbik tisztújításán, amit Jakab Péter lemondása miatt tartanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!