Megszólalt a jobbikos Szilágyi György élettársa, akit a párt egyik rendezvényén meg akartak erőszakolni

2022. május 17. – 08:27

Másolás

Vágólapra másolva

Először szólalt meg nyilvánosan V. Anita, akit egy tavalyi jobbikos eseményen meg akartak erőszakolni. A 24 éves nő a jobbikos Szilágyi György élettársa. A Blikknek azt mondta, hogy becsalták egy szobába, rázárták az ajtót, majd az egyik jobbikos erőszakoskodni kezdett vele. Gyüre Csaba, a párt Szabolcs megyei elnöke meghallotta a kiáltozását, és a segítségére sietett. A mai napig nem tudta feldolgozni a történteket, azon gondolkodik, hogy pszichológushoz fordul.

Azért nem fordult rögtön a rendőrséghez az eset után, mert előbb a párton belül próbált választ kapni kérdéseire.

„Azért csak a párton belül kértük a választásokig az elkövetőkkel szembeni következmény alkalmazását, mert nem akartam terhelni az összellenzék választási kampányát ezzel a súlyos üggyel, pedig az elkövetők bocsánatot sem voltak hajlandók tőlem kérni.”

V. Anita itt elkövetőkre utal, míg az eddigi információk szerint egyetlen támadója volt. Azt is elmondta, hogy a botrány kirobbanása óta rengeteg támadás érte, sokan bírálták, amiért felvállalta a történteket. Meglepte viszont, hogy a Fidesz női képviselői kiálltak mellette.

Május elején számolt be a kormányközeli sajtó, hogy Szilágyi György volt alelnök élettársa azt állítja: decemberben egy vidéki jobbikos eseményen egy korábbi jobbikos polgármester megpróbálta megerőszakolni. Az ügyben személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.

A kormányközeli sajtóban megjelent hírek szerint Jakab Péter, a Jobbik elnöke és kabinetfőnöke, Molnár Enikő megpróbálta eltussolni az ügyet.

Jakab a Telexnek adott interjújában ezt tagadta, és nem érti, Szilágyi György vagy az élettársa miért nem fordult azonnal a hatóságokhoz, miután állítása szerint megpróbálták megerőszakolni egy jobbikos rendezvényen, de ha bebizonyosodik, amit mond, az erőszakoskodónak nincs tovább helye a közösségben. Ahogy Szilágyi György jövője is kérdéses, miután Jakab szerint belsős leveleket szivárogtatott ki az exjobbikos Varga-Damm Andreának.

Ha szexuális erőszakot, bántalmazást követtek el önnel szemben, vagy zaklatták, hívja a NANE Egyesület bántalmazott nőknek szóló segélyvonalát a 06-80-505-101-ös telefonszámon. Az anonim módon, ingyenesen hívható szám hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között elérhető.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom