Nyomozás indult Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársának megerőszakolása ügyében

2022. május 13. – 08:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság 2022. május hó 11. napján nyomozást rendelt el személyi szabadság megsértése bűntettének gyanúja miatt” – válaszolta a rendőrség a Telexnek arra a kérdésre, hogy indult-e nyomozás a jobbikos Szilágyi György élettársának ügyében, akit Szilágyi elmondása szerint egy másik jobbikos politikus megpróbált megerőszakolni egy tavalyi rendezvényen. A rendőrség tájékoztatása szerint a feljelentést a Legfőbb Ügyészségen tették, azt továbbították postán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitánysághoz.

A napokban tört ki botránya Jobbikban amiatt, hogy Szilágyi György volt alelnök élettársa azt állítja, decemberben egy vidéki jobbikos eseményen egy korábbi jobbikos polgármester megpróbálta megerőszakolni. A kormányközeli sajtóban megjelent hírek szerint Jakab Péter, a Jobbik elnöke és kabinetfőnöke, Molnár Enikő megpróbálta eltussolni az ügyet.

Jakab a Telexnek adott interjújában ezt tagadta, és nem érti, Szilágyi György vagy az élettársa miért nem fordult azonnal a hatóságokhoz, miután állítása szerint megpróbálták megerőszakolni egy jobbikos rendezvényen, de ha bebizonyosodik, amit mond, az erőszakoskodónak nincs tovább helye a közösségben. Ahogy Szilágyi György jövője is kérdéses, miután Jakab szerint belsős leveleket szivárogtatott ki az ex-jobbikos Varga-Damm Andreának.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!