Varga Judit minisztériuma: Ujhelyi „Gyurcsány náci tagozata kedvéért” vonta vissza népszavazási kezdeményezését

2022. augusztus 9. – 08:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Ujhelyi István egy nap alatt visszavonta a kezdeményezést Gyurcsány náci tagozata kedvéért, a baloldalon teljes a káosz, erről próbálják meg kétségbeesetten elterelni a figyelmet” – írta válaszában az Igazságügyi Minisztérium sajtóosztálya, miután az Atv.hu arról érdeklődött, mi a minisztérium véleménye az MSZP-s Ujhelyi István uniós tagságról szóló, vasárnap bejelentett és hétfőn rögtön jegelt népszavazási kezdeményezéséről.

„A magyar kormány elkötelezett az uniós tagság mellett, ezt erősíti, hogy a magyar lakosság 80 százaléka ma is az uniós tagság mellett voksolna, tehát elkötelezett az uniós tagság mellett” – írta még a minisztérium.

Miután Ujhelyi bejelentette javaslatát, a Momentum több politikusa is bírálta a népszavazási kezdeményezést, óriási hibának és hazardírozásnak nevezték azt. A szocialista politikus végül „az ellenzék megosztottságára” hivatkozva, a kritikák hatására letett a dologról.

A kritikák mellett Ujhelyi döntésének indoklásában arra is hivatkozott, hogy hétfőn reggel a Jobbik Ujhelyit beelőzve már be is adott egy EU-tagságunk megerősítéséről szóló népszavazási kezdeményezést, és Gyöngyösi Márton, a párt elnöke szerint ezt nem is tervezik visszavonni. A Jobbik kérdése egyébként egészen biztosan nem eredményezne kilépést az EU-ból, még akkor sem, ha az EU-ellenes és EU-szkeptikus válaszok kerülnének többségbe egy esetleges népszavazáson. Ezek alapján tehát az Igazságügyi Minisztérium a Jobbikot nevezi „Gyurcsány náci tagozatának”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!