Hétfő este újra a Margit hídon tüntetnek a futárok, miután Palkoviccsal nem tudtak megegyezni

2022. július 25. – 11:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Jobbágyfelkelés!” néven újabb tüntetést szerveznek a katatörvény ellen hétfő estére a futárok. A helyszín újra a Margit híd pesti hídfője. A Facebookon azt írják,

„ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Ők terelték a témát, mi tereljük a forgalmat”.

A tüntetés célja továbbra is az, hogy módosítsák a nemrégiben elfogadott katatörvényt, tolják el a bevezetésének határidejét januárra, és tervezzék újra a rezsicsökkentés-csökkentését.

Múlt csütörtökön a Futárok a katáért elnevezésű csoport néhány tagját teázásra hívta Palkovics László ipari miniszter, miután egy korábbi tüntetésen a Vár egyik éttermének teraszán váratlanul találkoztak. Ezen a megbeszélésen a futárok szerint nem értek el semmit, a légkör is inkább feszült volt.

„Az ispán a közelébe engedte a jobbágyait, majd elhajtotta őket, hogy tudják, hol a helyük” – így írták le a teázás hangulatát, majd bejelentették, hogy folytatják a tüntetést. Ők legutóbb múlt hét hétfő reggelre hirdettek forgalomblokkoló tüntetést, ami végül rendőri igazoltatásba torkollott.

A katatörvény módosításának benyújtása és elfogadása óta folyamatosak a tüntetések Budapesten. Ezeknek a tematikájához idővel csatlakozott a rezsicsökkentés-csökkentés elleni tiltakozás is. A kormánypárti sajtó közben arról ír, hogy nem értik, miért tüntetnek a futárok, mert a megélhetésük „nem is olyan rossz”: állításuk szerint a teljes állásban dolgozó futárok havi bevétele nyolcszázezertől másfél millió forintig terjedhet.

A katáról és az új törvény miatt felmerülő kérdésekről itt írtunk bővebben.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!