Balmazújvárosban már most elfogyott a rezsipénz

2022. június 9. – 08:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Már most elfogyott a balmazújvárosi önkormányzat rezsipénze, pedig idénre 25 százalékkal többet szántak a tavalyinál gáz-, víz- és villanyszámlára – írja az Atv.hu. A csatornának a balmazújvárosi önkormányzat pénzügyi vezetője azt mondta, hogy a tavalyi év első négy hónapjában 14 millió forintba került az összes intézmény rezsije, idén ugyanerre az időszakra a számla már meghaladta a 48 milliót.

Az önkormányzat egyelőre nem fizet gázszámlát, mert nincs miből – mondta Lenténé Péva Anna. Hegedüs Péter, a Hajdú-Bihar megyei város polgármestere nem érti, hogy a pénzügyminiszter hogyan gondolhatja, hogy az önkormányzat ki tud gazdálkodni egy olyan rezsiszámlát, ami már az első hónapban kimeríti az egész évre tervezett keretet. A polgármester szerint a kormány ki akarja véreztetni az önkormányzatokat, hogy később központosítsa a települések irányítását.

Az önkormányzatoknak és az általuk üzemeltetett intézményeknek, így például az óvodáknak és az idősotthonoknak is piaci rezsiárat kell fizetniük vasárnap óta, miután a kormány a hétvégi soproni kihelyezett kormányülésén úgy döntött, kilépteti a rezsivédelemből az önkormányzatokat.

Szombaton késő este, a pünkösdi hosszú hétvégén jelentek meg a Magyar Közlönyben az extraprofitadó részletei is. Ebben a cikkünkben írtunk részletesen arról, hogy a kormány a választások előtt komoly osztogatást végzett, majd kiderült, hogy egy kissé kellemetlen az államháztartás helyzete. A kilátásokat rontja, hogy a világgazdaság is bukdácsol: még helyre sem állt a normális rend a koronavírus-járvány okozta válság után, de már megérkeztek az orosz–ukrán háború hatásai.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!