Tényfeltáró vizsgálatot indítottak az aszódi kettős gyilkosság ügyében

2022. június 3. – 16:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tényfeltáró vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány az Aszódon múlt héten elkövetett kettős gyilkosság ügyében. A gyanú szerint az apa ölhette meg két tizenéves lányát, akik láthatáson voltak nála.

Az ügyben jelenleg emberölés miatt nyomoz a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, ám az ORFK teljes körű tényfeltáró vizsgálatot rendelt el, hogy megismerjék az eset részleteit, előzményeit, és ezekből konkrét és általános következtetéseket vonhassanak le.

Május 26-án, múlt csütörtök este a rendőrök állampolgári bejelentésre érkeztek tűzoltókkal együtt egy aszódi társasházi lakáshoz, miután egy telefonáló furcsa szagot érzett. A lakásban egy 14 éves és egy 16 éves lányt holtan találtak, mindketten az ágyukban feküdtek. A nyomozás adatai szerint a lányok Heves megyei lakóhelyükről Aszódon élő apjukhoz érkeztek láthatásra május 20-án. A 46 éves férfi – nagy valószínűséggel május 21-ére virradóra – álmukban megölte lányait, majd a Heves megyei Adács közelében egy mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg.

Az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit életveszélyes állapotban mentőhelikopter vitte kórházba, iratok nem voltak nála, írja az MTI.

A gyilkosság után kiderült, hogy a rendőrség kiment az apa aszódi lakásához, miután az anya jelezte a 14 és 16 éves lányainak eltűnését, de nem mentek be a lakásba, pedig a két gyerek akkor már valószínűleg halott volt. Szintén tényfeltáró vizsgálatot indokló fejlemény, hogy az anya korábban négyszer is tett feljelentést az Aszódon lakó férfi ellen, kétszer pedig távolságtartást kért ellene.

A tragédia három nagyobb rendszerszintű problémára mutat rá, amelyeket az anya folyamatosan jelzett a hatóságoknak. Ezeket ebben a cikkünkben jártuk körül.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!