Aszódi kettős gyilkosság: a rendőrség kiment a lakáshoz a két lány eltűnésének bejelentése után, de nem ment be

2022. május 27. – 19:58

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség kiment az apa aszódi lakásához, miután az anya jelezte a 14 és 16 éves lányainak eltűnését, de nem mentek be a lakásba, pedig a két gyerek akkor már valószínűleg halott volt – ezt válaszolta a rendőrség a Hvg.hu megkeresésre az aszódi kettős gyilkosság ügyében.

Csütörtök este két holttestet talált a rendőrség egy aszódi társasház egyik lakásában, a gyilkosság áldozatai 14 és 16 éves lányok, akiket feltételezhetően saját apjuk ölt meg. A két gyerek május 20-án érkezett Aszódon élő apjukhoz láthatásra. Az apa – nagy valószínűséggel május 20-áról 21-ére virradóra – álmukban ölte meg lányait, majd egy mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg, jelenleg kórházban van.

A két holttestet azért találták meg, mert az egyik szomszéd furcsa szagot érzett kiáramlani a lakásból, és kihívta a rendőrséget. A Blikk közben arról írt, hogy az anya bejelentése nyomán a rendőrség már napok óta kereste a lányokat. Így a Hvg.hu megkérdezte a rendőrségtől, hogy a két lányt keresték-e az apjuknál korábban.

Azt válaszolták, „az elsődleges intézkedések a bejelentést követően megtörténtek. Az akkor ismert adatok alapján nem merült fel olyan körülmény, amely indokolta volna a lakásba történő erőszakos bejutást. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a sértettek ekkor már nem voltak életben. (…) A jelenlegi ismereteink szerint az elsődleges intézkedések megfeleltek a szabályoknak.”

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!