Négyszer tett korábban feljelentést az anya az Aszódon meggyilkolt lányok apja ellen

2022. május 30. – 20:18

Másolás

Vágólapra másolva

Az Aszódon meggyilkolt lányok anyja korábban négyszer is feljelentette a volt férjét, kétszer pedig távolságtartást kért ellene, mielőtt a férfi idén májusban baltával végzett a 14 éves Tímeával és a 16 éves Júliával. Három ügyben el is marasztalták a férfit – derült ki az RTL hétfői híradójából.

Ahogy arról korábban a Telex is beszámolt, a lányok május közepén láthatáson voltak az apánál, aki álmukban végezhetett velük. A férfi ezután a Heves megyei Adács település közelében, egy mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg. A rendőrség kiment az apa aszódi lakásához, miután az anya bejelentette lányai eltűnését, de nem mentek be a lakásba. A lányok ekkor már valószínűleg halottak voltak, testüket napokkal később találták meg, mert az egyik szomszéd furcsa szagot érzett kiáramlani a lakásból.

Miután a gyilkosság bekerült a hírekbe, a közösségi médiában sokan az anyát támadták, amiért elengedte lányait az apjukhoz. Azonban a nőnek nem volt más választása, mert ha a kötelező láthatást akadályozta volna, akkor súlyos pénzbüntetést, sőt akár letöltendő börtönbüntetést is kockáztatott volna – mondta a Nem Tehetsz Róla, Tehetsz Ellene Alapítvány vezetője az RTL-nek. A magyar rendszer problémáival a Telex is többször foglalkozott, legutóbb például ebben a cikkünkben.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!